Primar argeșean condamnat la ani grei de închisoare – acțiune pentru a ieși din închisoare pe caz de boală! Ce au decis judecătorii?

0

Costel Zamfir, fostul primar al comunei Bradu, mai face o încercare de a își recâștiga libertatea și a cerut instanțelor argeșene amânarea pedepsei pe… caz de boală.  Recent închis în Penitenciarul Mioveni după condamnarea la 9 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, fostul edil încearcă să joace cartea problemelor de sănătate și a cerut amânarea pedepsei, iar magistrații Tribunalului Argeș au cerut efectuarea unei expertize medicale prin care să se constante dacă Zamfir poate sta în spatele gratiilor.

Astfel, reprezentanții Penitenciarului Mioveni vor fi nevoiți ca în următoarea perioadă să îl transporte pe Costel Zamfir la Institulul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Capitală pentru a se srabili ce afecțiuni are fostul edil și dacă îi pun viața în pericol sau dacă va putea fi tratat în închisoare. Rămâne de văzut, după efectuarea expertizei medicale, ce concluzii vor trage medicii.

„Efectuarea unei expertize medico-legale cu următoarele obiective: – determinarea afecţiunilor de care suferă petentul-condamnat; – dacă aceste afecţiuni îl pun sau nu în imposibilitate de a executa imediat pedeapsa privativă de libertate; – dacă afecţiunile constatate pot fi tratate în reţeaua sanitară a A.N.P. – determinarea evoluţiei bolilor petentului-condamnat; – dacă acesta a respectat cu stricteţe recomandările medicale şi tratamentul prescris; – care este perioada de timp ce se impune pentru întreruperea executării pedepsei, în cazul în care se consideră că afecţiunile de care suferă acesta necesită tratarea într-o unitate sanitară a Ministerului Sănătăţii.

Emite adresă către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucure?ti în vederea efectuării expertizei mai sus menţionate, la care se vor atașa actele medicale aflate la dosarul cauzei. Emite adresă către Penitenciarul Mioveni pentru a asigura transportul petentului condamnat la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” București în vederea expertizării. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu de la 27 Iulie 2022 la Tribunalul Argeş – Secţia Penală” se arată în decizia instanței.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata