Primar argeșean – condamnat la închisoare! Va sta patru ani după gratii!

0

Marius Nicolae Manole, primarul comunei Aninoasa și fost consilier județean, a fost condamnat definitiv astăzi la patru ani de închisoare cu executare de către magistrații de la Curtea de Apel Pitești într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată. Potrivit procurorilor,  în perioada 2012-2013, când deținea funcția de președinte al consiliului de administrație și director general al SC Indcarf SA Pitești, Marius Manole ar fi prejudiciat statul cu 609.000 lei, prin înregistrarea în evidenţele fiscale ale societăţii 17 facturi fictive.

CITEȘTE ȘI: POLIȚIA ARGEȘ A RĂMAS FĂRĂ ȘEF! COMISARUL ȘEF GABRIEL GHERGHE A FOST DETAȘAT!

„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, inculpatul MANOLE NICOLAE-MARIUS şi partea civilă ANAF Bucureşti – DGRFP Ploieşti, pentru AJFP Argeş împotriva sentinţei penale nr. 123/13.04.2023 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 7487/109/2019. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelantul inculpat la 400 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14 decembrie 2023 la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” se arată în decizia magistraților.

Mai mult, judecătorii i-au interzis primarului Marius Nicolae Manole să mai ocupe o funcție publică pentru o perioadă de trei ani după executarea pedepsei. „… va interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate”. Decizia este definitivă, iar în cursul zilei de astăzi, edilul urmează să fie încarcerat.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata