Primar condamnat la nouă ani de închisoare – utima mișcare de a scăpa din spatele gratiilor! Ce au decis judecătorii?

2

Costel Zamfir, fostul primar al comunei Bradu, își va petrece următorii nouă ani în spatele gratiilor și este obligat să plătească peste cinci milioane de euro despăgubiri persoanelor păgubite în dosarul în care a fost acuzat de abuz în serviciu, deși a încercat un tertip juridic pentru a scăpa din spatele gratiilor.

Deși, inițial a fost condamnat la 13 ani și jumătate de către judecătorii de la Tribunalul Argeș, fostul edil a contestat sentința, iar forul superior a fost mai indulgent și i-a redus pedeapsa la nouă ani. Din câte se pare, a crezut că poate obține o amânare a pedepsei, dar magistrații au decis să scoată cauza de pe rol și să trimită decizia unui judecător din același for care să pună în executare condamnarea.

„Scoate cauza de pe rol și dispune înaintarea acesteia către judecătorul delegat din cadrul Biroului Executări Penale din cadrul Tribunalului Argeș. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.07.2022, la Tribunalul Argeş –Secţia Penală”

Peste cinci milioane de euro despăgubiri

Fostul edil a fost acuzat de procurorii DNA că, în perioada în care a condus comuna, a emis acte de proprietate pe 150 de hectare de teren în apropierea autostrăzii Pitești – București, suprapunând suprafeţele cu cele ale unor cetăţeni din Oarja care aveau deja acte de proprietate pe acele terenuri.

De asemenea, Zamfir a fost obligat de instanță să plătească 5,1 milioane de euro persoanelor păgubite care s-au constituit parte civilă în proces, dar, potrivit unor surse judiciare, banii nu vor fi niciodată recuperați din cauză că fostul primar de la Bradu nu are nimic pe numele său. Decizia este definitivă, urmând ca în următoarele zile Costel Zamfir să fie încarcerat.

„Inculpatul Zamfir Costel, în calitățile menționate mai sus, în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce decurgeau din funcția de președinte al comisiei locale de fond funciar, în perioada iunie 2000 – mai 2007, ar fi încălcat dispozițiile legale ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri agricole, stabilind, în mod nelegal, dreptul de proprietate al unor persoane pe suprafețe de teren situate pe raza teritorial – administrativă a comunei Bradu, județul Argeș (lângă autostrada București – Pitești).

 Toate suprafețele de teren retrocedate (ce însumează 1.508.903 mp) ar fi fost suprapuse cu terenurile aflate în proprietatea unor persoane din comuna Oarja, care dețineau titluri de proprietate anterioare, valabile.

 În acest sens, inculpatul ar fi întocmit înscrisuri oficiale ori ar fi alterat astfel de înscrisuri care au stat ulterior la baza emiterii titlurilor de proprietate prin încălcarea dispozițiilor Legii nr.18/1991, în sensul inexistenței dreptului la reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate ori cu privire la nerespectarea amplasamentelor” se arată în comunicatul DNA.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

2 Comentarii
  1. […] CITEȘTE ȘI: PRIMAR CONDAMNAT LA NOUĂ ANI DE ÎNCHISOARE – UTIMA MIȘCARE DE A SCĂPA DIN SPATELE GRATIILOR! … […]

  2. […] CITEȘTE ȘI: PRIMAR CONDAMNAT LA NOUĂ ANI DE ÎNCHISOARE – UTIMA MIȘCARE DE A SCĂPA DIN SPATELE GRATIILOR!… […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata