Primar săltat de mascați și dus la închisoare!

Costel Zamfir, fostul primar de la Bradu, a fost încarcerat în cursul zilei de ieri în Penitenciarul Mioveni după ce a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Acesta își va petrece primele 21 de zile în carantină, urmând ca apoi să fie transferat în una dintre celulele închisorii argeșene. De precizat este faptul că Zamfir va putea să ceară liberarea condiționată după ce își va ispăși o treime din vârstă, dat fiind faptul că are peste 60 ani.

Despăgubiri de peste cinci milioane de euro

Pe lângă cei nou ani de închisoare, Costel Zamfir este obligat să plătească peste cinci milioane de euro despăgubiri persoanelor păgubite în dosarul în care a fost acuzat de abuz în serviciu, au decis magristrații de la Curtea de Apel Pitești. Deși, inițial a fost condamnat la 13 ani și jumătate de către judecătorii de la Tribunalul Argeș, fostul edil a contestat sentința, iar forul superior a fost mai indulgent și i-a redus pedeapsa.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! A NĂSCUT LA SERVICIU, ȘI-A ARUNCAT COPILUL LA GUNOI ȘI S-A ÎNTORS LA COLEGI! DETALII CUTREMURĂTOARE!

Fostul edil a fost acuzat de procurorii DNA că, în perioada în care a condus comuna, a emis acte de proprietate pe 150 de hectare de teren în apropierea autostrăzii Pitești – București, suprapunând suprafeţele cu cele ale unor cetăţeni din Oarja care aveau deja acte de proprietate pe acele terenuri.

De asemenea, Zamfir a fost obligat de instanță să plătească 5,1 milioane de euro persoanelor păgubite care s-au constituit parte civilă în proces, dar, potrivit unor surse judiciare, banii nu vor fi niciodată recuperați din cauză că fostul primar de la Bradu nu are nimic pe numele său. Decizia este definitivă, urmând ca în următoarele zile Costel Zamfir să fie încarcerat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.