Primăria Albeştii de Muscel, dată în judecată pentru 451 de hectare dintr-un munte

De curând Obştea Moşnenilor „Negru Vodă“ Câmpulung a chemat în instanţă Primăria Albeştii de Muscel pentru o suprafaţă de teren imensă din muntele Voevoda, vârful Bold, 451 de hectare pentru care nu i se eliberează titlu de proprietate chiar dacă a fost pusă în posesie. Primarul Ionel Năftănăilă susţine că nu a putut să semneze acel act pentru că mai există un alt ordin judecătoresc prin care alţi moştenitori au câştigat peste 100 de hectare din această fâşie, suprapunându-se cu terenul Obştei. În prima fază, procesul a fost câştigat de Obşte dar, Primăria a făcut recurs la Curtea de Apel Piteşti.
Documente vechi de la Negru Vodă atestă terenul
Pe data de 27 aprilie anul acesta, Obştea Moşnenilor Negru Vodă Câmpulung a dat în judecată Comisia Locală de Fond Funciar Albeştii de Muscel, Primăria Albeştii de Muscel, prin primarul Ion Năftănăilă şi Comisia Judeţeană de Fond Funciar. În şedinţa publică din 29 mai, instanţa a obligat Comisia Locală de Fond Funciar Albeştii de Muscel şi pe primarul Ion Năftănăilă în calitate de preşedinte al comisiei să întocmească fişa premergătoare eliberării titlului de proprietate pentru suprafaţa de 451,6 hectare de teren vegetaţie forestieră cu care a fost pusă în posesie Obştea încă din 2007. În caz contrar, Comisia Locală de Fond Funciar, prin primarul Ion Năftănăilă va plăti daune cominatorii pe zi de întârziere de 100 lei. Instanţa a obligat Comisia Judeţeană de Fond Funciar Argeş la întocmirea şi eliberarea titlului de proprietate. Reprezentanţii Obştei Moşnenilor sunt de părere că Primăria Albeştii de Muscel a făcut un abuz atunci când nu a eliberat actul de proprietate pentru cele peste 400 de hectare, din moment ce au fost puşi în posesie încă din 2007 şi deţin acest teren de când se ştiu. „Această suprafaţă am preluat-o după legea 247 şi am fost puşi în posesie. Acel teren a fost şi va rămâne al Obştei pe hotare naturale care sunt trecute în documente vechi de la Negru Vodă. Ne judecăm şi o să vedem ce se va întâmpla. Este vorba despre 451 de hectare de care Obştea se foloseşte încă din 2006, de când a fost pusă în posesie. Atunci a fost validată de Prefectură prin Hotărârea 147 şi apoi am fost puşi în posesie în 2007. De atunci plătim impozit, acum am făcut cadastru şi când să fie semnată ultima hârtie, nu a mai vrut. Am câştigat procesul, dar s-a făcut recurs şi o să vedem ce măsură se va lua…“, ne-a declarat din partea obştei, Ştefan Bâlea. De cealaltă parte, primarul Ion Năftănăilă este de părere că actele pe care le deţine obştea sunt interpretabile. În acte, ca suprafaţă este trecută „nemăsurată“, iar hotarele sunt naturale. Mai mult decât atât, descendenţii familiei Măţăoanu din Albeşti deţin acte pentru circa 100 de hectare care se intercalează cu terenul obştii.
Puşi în posesie din condei?
Punerea în posesie a fost făcută de către Comisia Locală de Fond Funciar Câmpulung încă din anul 2007. „Există o hotărâre judecătorească rămasă definitivă în care mai multe persoane au câştigat suprafaţa respectivă. Această suprafaţă se suprapune cu ceea ce are Obştea. Eu nu am putut să semnez, având toate documentele la îndemână, ştiind că există acea hotărâre în spate. Ocolul Silvic Aninoasa nu a vrut să ne dea altă suprafaţă şi am făcut o propunere de invalidare la Comisia Judeţeană pentru a decide ce este de făcut în cazul Obştei. Dacă totul se întâmpla înainte să se dea hotărârea judecătorească familiei respective, acum nu mai exista nici un litigiu. Au fost puşi în posesie mai demult şi, din punctul meu de vedere au fost puşi, ilegal, neavând documente pentru această suprafaţă, au fost puşi în posesie din condei“, ne-a spus, Ionel Năftănăilă, primarul comunei Albeştii de Muscel.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.