Primăria Câmpulung, dată în judecată de proprii angajaţi

Primăria Câmpulung se află în litigiu cu proprii salariaţi pentru că nu a respectat contractele individuale de muncă. Salariaţii, atât funcţionarii publici, cât şi cei contractuali  ai Primăriei Câmpulung au dat în judecată instituţia prin Sindicatul Primus. Motivul litigiului este acela că nu s-au respectat drepturile salariale.
Primul proces având ca părţi Primăria Câmpulung prin primarul Călin Andrei şi Consiliul Local, iar ca reclamant Sindicatul Primus, a avut loc pe 26 iunie 2012, atunci când Tribunalul Argeş a amânat cauza pentru 25 septembrie. Cel de-al doilea proces a fost intentat de Sindicatul Primus pentru funcţionarii publici, unde pârâţi au fost Primăria Câmpulung, prin primarul Călin Andrei, Consiliul Local şi directorul Serviciului de Asistenţă Socială, Cătălin Bădiţa, ca ordonator principal de credite în cadrul serviciului.
3-4 procese pe lună
De la Stelian Ungureanu, preşedintele Sindicatului Primus Câmpulung, am aflat că este vorba despre drepturile băneşti aferente contractului colectiv de muncă a salariaţilor Primăriei pe ultimul an. „La nivelul Primăriei Câmpulung există un contract colectiv de muncă care nu a mai fost respectat în ultimul an. Noi am făcut o acţiune în instanţă pentru recuperarea drepturilor aferente contractului de muncă. Instanţa a dispus ca instituţia să facă calculele şi să prezinte situaţia celor care nu şi-au luat banii. Noi sperăm să câştigăm, dar nu ştim ce se va întâmpla până la final. Instanţa va decide. Noi ne susţinem punctul nostru de vedere şi vedem ce se va întâmpla. Pe speţe asemănătoare am câştigat toate procesele. Am avut pe fiecare lună câte trei sau patru procese pe care le-am câştigat“, ne-a spus Stelian Ungureanu.  Cătălin Bădiţa, directorul Asistenţei Sociale, a fost dat în judecată ca ordonator principal de credite în cadrul serviciului pe care îl conduce, având personalitate juridică.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.