Primăria Mioveni lucrează la elaborarea Strategiei de Digitalizare a Orașului

Într-o societatea digitală, nevoia implementării unor sisteme de lucru moderne, rapide și eficiente în domeniul serviciilor publice este tot mai acută. În măsura în care cetățenii vor accesa din ce în ce mai mult serviciile online, trebuie asigurate condițiile pentru ca acestea să fie de calitate, să se ridice la înălțimea așteptărilor utilizatorilor și să le ofere acestora o experiență plăcută.
În acest context, administrația locală a orașului Mioveni lucrează, alături de specialiști, la elaborarea “Strategiei de Digitalizare a Orașului Mioveni, 2022 – 2027” – un concept amplu de digitalizare care va răspunde principiilor de bază, concentrate pe nevoile cetățeanului. Draftul a fost analizat astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru, la care au participat inițiatorii strategiei, alături de reprezentanții primăriei, cu responsabilitate în implementarea proiectului.
Prin atragerea de fonduri, se va putea realiza conceptul primăriei digitale și crearea unor platforme interconectate precum e-funcționar, e-servicii, e-management și altele, care vor presupune transpunerea serviciilor în online, digitalizarea documentelor, managementul datelor, securizarea datelor, un dialog mai rapid și mai facil cu cetățeanul, arhivarea electronică, etc.
Totodată, ar presupune realizarea unui HUB informatic administrativ, care ar facilita schimbul interinstituțional de date și informații între primărie și instituțiile, ori serviciile subordonate administrației locale, la toate nivelurile.
În prezent, la nivelul primăriei orașului Mioveni s-au făcut pași importanți în acest domeniu, prin implementarea sistemului de plăți online a taxelor, impozitelor și amenzilor, programarea căsătoriilor online, descărcarea de pe site-ul instituției a unor seturi de formulare de la Direcția de Asistență Socială Mioveni, Birou Urbanism, Birou Taxe și Impozite și alte servicii, realizarea platformei interactive Mioveni CityApp (de transmis incidente/sesizări în timp real), sistem de monitorizare video și supraveghere trafic auto, etc.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.