Primăria Pitești nu cumpără Casa Bobancu! Află motivul!

0

Primăria Pitești nu va cumpăra o parte din Casa Bobancu, potrivit unui proiect de hotărâre care  va fi analizat în ședința ordinară din această lună. Unul dintre cei cinci moștenitori ai monumentului istoric aflat în apropierea Spitalului Bălcescu a transmis o adresă către administrația locală prin care anunță că dorește să își vândă partea de proprietate, respectiv 382 mp de teren și 93 mp din construcție.

CITEȘTE ȘI: PARCĂRILE DIN PITEȘTI-MODERNIZATE! ANUNȚUL PRIMARULUI GENTEA!

Potrivit proiectului de hotărâre, Primăria Pitești a motivat neexercitarea dreptului de preemțiune astfel:  „Având în vedere că Municipiul Pitești nu mai are alocate suficiente fonduri pentru achiziționarea unui astfel de imobil propunem neexercitarea preptului de preemțiune”.

Casa „Nae Dumitrescu” – salvată de rechinii imobiliari de autoritățile locale

Primăria Pitești a cumpărat casa-monument istoric Nae Dumitrescu, fost sediul al PDL situat în apropierea Primăriei Pitești, în urma unei decizii a consilierilor locali din ședința din luna iulie. Proprietarii au scos imobilul la vânzare, iar administrația locală a decis să achiziționeze casa și terenul din jurul acesteia. În urma negocierilor, prețul plătit de Primăria Pitești a fost de un milion de euro.

Lăsată o perioadă în paragină clădirea a cărei reabilitare va fi geoaie și costisitoare putea cădea pe mâna unor rechini imobiliari dacă municipalitatea nu ar fi decis să o cumpere. Decizia primarului Gentea și a consilierilor locali de a-și exercita dreptul de preemțiune și de a achiziționa imobilul este lăudabilă în contextul în care clădiri de o rară frumusețe au pierit una câte una din Pitești.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata