Primar PSD – comportament de vătaf în primărie! Abuzuri și aroganță față de cetățeni! VIDEO EXPLICIT! 

0

Din 2000 și până în ziua de astăzi Primăria Comunei Dudești din județul Brăila l-a avut ca primar pe deja celebrul Marian Bocănel. Un soi de baronaș local care, în timp, a reușit să se impună în administrația locală a comunei cu tot cu neamuri și acoliți și să aplice legea când și cum vrea. Mai mult decât atât, una dintre regulile după care pare să se ghideze, mai nou, ar fi de genul: în primăria mea, cine nu e cu mine, e împotriva mea. Așa s-a întâmplat chiar vineri când, în mod absolut discreționar, primarul, în acord total cu viceprimarul său supus și fidel, Dan Neicu, i-au refuzat unui locuitor al comunei semnarea documentelor pentru subvenția de la APIA.

Viceprimarul Neicu – executant loial al primarului: „Așa a zis șefu’!”

E drept că cetățeanul care s-a lovit de refuzul dubletei Bocănel – Neicu nu e unul dintre cetățenii de rând, ci face parte din categoria celor care au îndrăznit să nu fie de partea primarului, ba mai mult, să-i fie chiar contracandidat la alegerile trecute. Vorbim despre consilierul local Daniel Vlad, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai practicilor actualului primar. Ca să nu-i semneze documentele, primarul a plecat din instituție și a lăsat viceprimarul, om de bază, în locul său. Și a fost om de bază, căci a ascultat întocmai ordinele primarului: a semnat pentru oricine, numai pentru consilierul Vlad nu! Lui i-a oferit regim special: șederea actelor pentru APIA la mapa primarului care să le semneze…. când revine în primărie.

Motiv halucinat de refuz: „Din cauza litigiilor pe care le are cu dumneavoastră!”

Degeaba a încercat consilierul Daniel Vlad să fie tratat cu aceeași măsură ca și ceilalți, nu s-a întâmplat deloc așa, căci, după cum se vede și pe filmarea video, vicele cel supus și ascultător, dădea cu pixul în locul primarului dar, evident, nu pentru adversarul primarului. Umilire pe față, abuz în serviciu, tratament discreționar, comportament de vătaf. Viceprimarul a refuzat să semneze, deși i s-a cerut comunicarea temeiului legal în baza căruia îi refuză numai lui semnarea. Răspunsul vicelui, printre ciolfăituri de gumă, este apoteotic: așa are dispoziție de la primar!!!

CITEȘTE ȘI: A ÎNJUNGHIAT-O ȘI I-A LĂSAT CUȚITUL ÎN GÂT! DETALII TERIFIANTE DE LA CRIMA DIN CÂMPULUNG!

Dispoziție valabilă numai în privința consilierului Vlad, căci în timp ce acesta cere explicații, viceprimarul semnează pentru alți cetățeni și, mestecând nonșalant la gumă, spune marele adevăr!!!„ Domnul primar mi-a spus foarte clar: din cauza litigiilor pe care le are cu dumneavoastră!”

Între timp sună primarul care insistă că, în cazul consilierului Vlad ar trebui lăsate hârtiile la mapă, ba mai mult, cu aroganța edilului care deși prins cu mâța-n sac nu a plătit niciodată, Bocănel își face numărul: „Să nu mai îmi dea lecții că trebuia să fiu aicea, este treaba mea, răspund pentru ceea ce fac! Are dreptul la sesizări, să-i dea bătaie!”

Suspendat de ANI pentru afaceri între primărie și firma nevestei!

Să reamintim și cine este Marian Bocănel, primarul comunei Dudești, un personaj politic controversat, acuzat de mai multe acțiuni nu tocmai în conformitate cu legea și judecat la acuzația Agenției Nașionale de Integritate de conflict de interese), pentru perioada octombrie 2017- decembrie 2018.  Primarul comunei Dudești, Marian Bocănel, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate. A încercat contestarea sentinței, dar a pierdut recursul în procesul în care a fost acuzat de ANI că a aprobat și semnat 80 de acte administrative care au produs un folos material pentru soția sa în sumă de 14.851 lei. Primarul a făcut declarații halucinante la momentul respectiv în sala de judecată: el a spus că este vorba despre faptul că a cumpărat pentru primărie mai multe produse de la magazinul familiei sale. El a afirmat că acela ar fi fost singurul magazin din zonă de unde se puteau achiziționa produsele respective: hârtie igienică, detergent, un sac de var și alte câteva produse de acest gen. De noaptea minții! Alți aleși locali și-au pierdut funcțiile pentru mult mai puțin. Aici, primarul dă bani direct în curtea proprie, în firma soției și, uimitor, la aproape un an de la decizia definitivă a instanței îl găsim în continuare în funcție, acționând la unison cu prea-ascultătorul său viceprimar care visează să-I preia fotoliul, căci metehnele i le-a preluat deja!

Primăria a fost „abonată” la firma soției primarului din 2005 până în 2020!

De subliniat este faptul că, potrivit surselor noastre, astfel de achiziții au fost făcute de către primăria Dudești chiar din anul 2005, anul înființării firmei de familie a primarului, pe numele soției sale. Și nu vorbim doar de achiziții precum banala hârtie igienică sau lopeți, ci de tot felul de materiale și produse. Acest „modus operandi” a continuat până la sfârșitul lui ianuarie 2020, când ANI s-a sesizat în privința conflictului de interese ce-l vizează pe Marian Bocănel. Numai că, deși achizițiile cu dedicație s-au întins pe o perioadă mult mai lungă, ANI, în mod cel puțin ciudat, a decis să ia în calcul doar perioada 2017-2018. Mai mult decât atât, există informații ce pot fi dovedide cu facturi potrivit cărora, în mod „întâmplător” diverse firme care au câștigat lucrări la primăria Dudești au achiziționat materie primă, materiale de construcție sau chiar pavele, tocmai de la firma soției primarului. Tipic românesc!

După comunicarea deciziei privind de conflictul de interese, Bocănel trebuia să-și piardă mandatul, fiind al doilea primar PSD căruia i-ar înceta mandatul anul acesta în județul Brăila, după o decizie a ANI, după cazul primarlui orașului Însurăței. În ce fel s-au încurcat lucrurile pe la Prefectura Brăila urmează să ne edificăm căci, este cam greu de înțeles cum în alte județe deciziile de suspendare se emit de către prefecți fără ezitare, iar în cazul lui Bocănel s-a decis reținerea a 10% din salariu!!!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata