Primarul care a tăiat salariile angajaţilor cu 1.500 de lei! Motivul: economii la bugetul local!

0

Angajaţii unei primării au început anul cu salariile tăiate chiar şi cu 20%. Deoarece bugetul era mic și nevoile mari, consilierii locali din comuna Gura Văii din Bacău au decis să pună umărul la bunăstarea localităţii şi să nu-și acorde în 2023 niciun fel de spor.

CITEȘTE ȘI: PLEACĂ CROITORU DE LA FC ARGEȘ?  DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE!

„Funcţia de consilier inspector, grad superior, în gradaţie cinci, în trecut beneficia de un salariu brut de 8.415 de lei, iar pe noua grilă de salarizare are 7.280 de lei.”

Gheorghe Cioclu lucrează la stat de 30 de ani, iar de anul acesta salariul sau va fi mai mic cu 1.500 de lei. „Este normal! Investiţiile nu se pot face fără bani. O idee bună, că locuiesc aici în comună. Nu avem apă, nu avem gaz… Dacă nu contribuim cu toţii pentru comună, cine să contribuie?”, a declarant Gheorghe Cioclu, angajat contabilitate Primăria Gura Văii.

„Pe salarii, anul trecut s-au dus 2,4 milioane de lei noi, anul acesta se vor duce doar 1,8 milioane. Facem o economie de 600 de mii de lei. Iar nevoi sunt multe: canalizare, iluminat public, drumuri mai bune. 45 de kilometri de drumuri neasfaltate există în comuna Gura Văii. S-au obţinut, însă, bani pentru asfaltarea a cinci kilometri de drum. Pentru ceilalţi este nevoie ca mai întâi să se facă instalaţiile de apă şi canalizare.”, a anunțat Silviu Tinei, primar.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata