Primarul care și-a incendiat primăria obligat de instanță să meargă la psihiatru! Ce au mai decis judecătorii?

Mihai Marin, edilul Beleți Negrești, a fost obligat de judecătorii piteșteni, la cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, să urmeze tratament medical până la însănătoșire, după ce a dat foc primăriei pe care a condus-o din 2020. Magistrații au decis că starea de sănătate îi pune viața în pericol, astfel Marin va fi obligat să ia tratamentul prescris de medicii Penitenciarului Mioveni, unde se află în arest preventiv, până la însănătoșire sau până la ameliorarea simptomelor. Decizia nu este una definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de trei zile de la pronunțare.

„În baza art.109 C.p. şi art 246 al. 13 C.p.p. cu trimitere la art. 315 al.1 lit.e C.p.p admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. Dispune obligarea la tratament medical a intimatului M.M. până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. În baza art.275 al.3 şi 6 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului iar onorariul pentru avocatul desemnat din oficiu în cuantum de 313 lei se achită din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu de la 19 Aprilie 2022” se arată în decizia magistraților piteșteni.

Dispărut fără urmă timp de o săptămână

Vă reamintim că în luan decembrie 2021, primarul Mihai Marin, a incendiat sediul Primăriei Beleți Negrești în urma unor neînțelegeri cu angajații instituției. Acesta a intrat în noaptea dinspre 12 spre 13 decembrie, Marin a intrat în sediul primăriei, a stropirt cu motorină în mai multe birouri și a pus focul care a distrus documente, dar și clădirea instituției pe care a condus-o. Ulterior, acesta a dispărut fără urmă timp de două zile, moment în care a făcut accident pe Valea Prahovei. Ajuns la spital cu leziuni ușoare, Mihai Marin a fugit din nou și a fost găsit după alte două zile în râul Argeș, în zona Vivo Mall.

Dus la audieri, acesta a recunoscut ce a făcut, iar după administrarea probatoriului acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar a doua zi a fost prezentat instanței care a dispus arestul preventiv pentru 30 de zile. Din acel moment, magistrații argeșeni au dispus ca Marin Mihai să rămână în arest până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

Citește și: INCENDIATORUL PRIMĂRIEI ARGEȘENE BELEȚI-NEGREȘTI ARESTAT! AFLĂ DETALII!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.