Primarul Elena Lăsconi a comis-o! A uitat de ce le-a promis în campania electorală, comercianților!

0

Primarul Elena Lăsconi a comis-o! A uitat de ce le-a promis în campania electorală, comercianților! O firmă din Alba Iulia, a primit aviz de la primăria Câmpulung de amplasament pentru ocuparea temporară a domeniului public pentru ,,organizare expoziție cu vânzare mărțișor”, în perioada 26 februarie – 8 martie. Firma a achitat suma de 10.250 lei. În funcție de cererea expozanților suprafața ocupată a fost de la 185 mp timp de 4 zile, până la 15 mp timp de 6 zile. Conform HCL nr.83/30.07.2020, anexa 16, taxa a fost de 5 lei/mp/zi.

Oamenii acuză faptul că trebuie să plătească un preț mult mai mare pe metrul pătrat deoarece au fost obligați să subînchirieze spațiul de la o firmă care a închiriat toate spațiile de la primărie.

Dacă până anul acesta comercianții închiriau spațiul direct de la primărie și plăteau în funcție de perioadă și suprafață, acum lucrurile s-au schimbat.

,,Noi am făcut cerere de loc la primărie așa cum ne-am obișnuit din anul 1990 până în 2020, și plăteam după care primeam locurile. Anul acesta primăria a dat locurile la o firmă și am ajuns să plătesc de la 4 lei metru pătrat la 90 de lei pe zi. Pentru mine înseamnă 1300 de lei cât am pensia, marfa toată poate este 1000 de lei, unde ajungem? Concluzia este că în loc de 36 de lei dau 90 de lei pe zi”, a declarat unul dintre comercianții nemulțumiți.

Comercianții mai spun că primăria Câmpulung îi putea ajuta pe cei locali. Imaginea pieței primăriei nu diferă cu mult față de cele din alți ani, doar că sunt corturi albe peste tot. Mai mult, unii comercianți sunt dezavantajați pentru că au fost puși cu spatele la stradă și cei care trec cu mașinile prin zonă nu pot vedea ce comercializează aceștia, poate le mai ridicau și acest aspect veniturile.

Spațiile au fost închiriate de o firmă din Alba Iulia. Probabil primarul Elena Lăsconi a uitat de promisiunile din campanie, cum că locuitorilor orașului de la poalele Mateiașului li se acorda sprijin total, edilul când a auzit că această firmă a organizat multe evenimente și pe meleagurile sale natale, a acceptat imediat închirierea terenului.

,,Eu îmi pun bazele foarte tare în antreprenorii din Câmpulung, în micii producători locali și în cei care vor să investească în Câmpulung. Eu vreau să fiu partenerul lor, oamenii aceștia sunt lăsați singuri, ei plătesc taxe și impozite la primărie dar administrația publică nu îi ajută cu absolut nimic. Ei se descurcă singuri pe propriile puteri.

Mie mi se pare corect ca atunci când faci un eveniment cum sunt Zilele Câmpulungului, de exemplu, că mă înfurie chestia asta să nu mai aduci tarabagii de la Târgoviște, cu tarabele oribile acoperite, cu bannere de la alte alegeri, și să îți vină oamenii care sunt în Câmpulung. Nu despre asta e vorba? Aia îți vând niște chinezării, iar oamenii care îți produc aici, sunt dați la o parte”, a declarat Elena Lăsconi într-o emisiune electorală.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata