Primarul Gentea – atacuri dure după demisia arhitectului Ghiță: „Spune că nu are nevoie de bani, că are prea mulți!”

„Foarte împrăștiat”, „nu poate să se țină de program”, „de fiecare dată întârzie”, „întârzie documentația”, „am luat la amenzi din cauza lui de mi s-a luat și mie”! Acestea sunt câteva din acuzele pe care primarul Cristian Gentea i le-a adus fostului arhitect șef al Piteștiului, Cătălin Ghiță, care în urmă cu câteva zile a demisionat și a lăsat primăria în impas urbanistic. Fostul arhitect a dovedit maximă aroganță, potrivit primarului Gentea, spunând în gura mare că spune că nu are nevoie de bani (referire la salariul foarte mare), că are prea mulți. 

Cătălin Ghiță a fost pentru foarte mulți dintre constructorii piteșteni unul dintre cele mai mari coșmaruri, pentru că declarațiile primarului, oricât de dure ar părea, sunt prea „fine” față de atitudinea lipsită de profesionalism pe care fostul arhitect a avut-o cât a fost la conducerea serviciului de urbanism. Era binecunoscut faptul că rareori era găsit la birou, că și fostului primar dar și actualui le spunea că este tot timpul „pe teren”, că nu stătea de vorbă cu solicitanții de PUD-uri, PUZ-uri și nici cu colegii lui, aducând prejudicii grave de imagine Primăriei Pitești. S-a mutat pe aceeași funcție la Primăria Câmpulung, dar nici acolo nu a făcut mulți pureci. Întors la Pitești a reușit din nou să facă din serviciul de urbanism un coșmar pentru constructorii piteșteni. Deși se zvonea de mai bine de o lună că va pleca, conducerea primăriei spera să rămână măcar să ducă la bun sfârșit unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare locală, PUG-ul Piteștiului. Sursele noastre spun că Ghiță va pleca la o firmă privată.

CITEȘTE ȘI: CENTRU DE SĂNĂTATE MINTALĂ DIN PITEȘTI ARE UN NOU ȘEF! DESPRE CINE ESTE VORBA!

„Așa cum știți, arhitectul șef al orașului și-a dat demisia. Dacă doar își dădea demisia și își vedea de treaba lui nu mai comentam nimic. Am văzut însă că a spus că motivele plecării lui sunt în Primărie. Da, exact în Primărie sunt, acolo unde el nu a fost în stare sub nicio formă să-și organizeze direcția.

A fost, dacă vreți, exact ce s-a întâmplat la Fonduri Europene, când am venit eu în Primărie. Lipsă de organizare, coordonare. De data aceasta nu l-am mai dat eu afară, a plecat singur. Din contră, am încercat să-i explic. I-am spus că din partea mea nu are niciodată vreo presiune să facă ceva ilegal.

„Am luat la amenzi din cauza lui de mi s-a luat și mie”

Niciodată! A spus că e total de acord că nu s-a întâmplat așa ceva. Însă nu poate să se țină de program, de fiecare dată întârzie, întârzie documentația. Am luat la amenzi din cauza lui de mi s-a luat și mie. I-am spus să rămână. Am ajuns să-l și rog să rămână și să lase ceva în urma lui. Am rămas și cu PUG-ul în întârziere. I-am spus „hai, mă omule, să terminăm PUG-ul”. Dacă îi spui de salariu, spune că nu are nevoie de bani, că are prea mulți. Nu poate… se plânge de colegii lui. Nu a fost în stare să creeze o legătură cu ei. Pe mine nu mă intereseaăz să stai până la zece noaptea aici și să zici că ai lucrările întârziate. Ți le organizez de așa natură ca până la patru să rezolvi tot.

Foarte împrăștiat. Treaba lui! Să meargă unde vrea. Am scos postul la concurs. Ne dorim să vină un om serios cu care să terminăm tot. Deci, probelemele plecării sunt în Primăre, dar și le-a creat singur. Nu i-a făcut nimeni absolut nimic” a declarat edilul Cristian Gentea.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.