Primarul Gentea, mesaj tranșant către managerii școlilor: „Nu lăsați copiii în frig!”

0

Primarul Cristian Gentea a anunțat, în urmă cu puțin timp, că va monitoriza atent situația în școli pentru a evita evenimentele neplăcute în care elevii sunt nevoiți să învețe în sălile de clasă neîncălzite. Edilul a făcut apel la responsabilitate din partea directorilor unităților de învățământ, cerându-le să nu lase copiii în frig, dar nici să nu risipească energia.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: PROFESOARĂ ȘI ÎNGRIJRITOARE AMENINȚATE CU MOARTEA DE UN PĂRINTE! ACUZAȚII GRAVE!

„Așa cum am anunțat, în urma sesizărilor părinților, am reacționat imediat și am remediat situațiile punctuale în care copiii sunt obligați să învețe în săli de clase neîncălzite! Vom monitoriza cu atenție cum se asigură condițiile termice în unitățile de învățământ din municipiu.

Din cele 47 de unități cu personalitate juridică, 28 sunt racordate la rețeaua centralizată de termoficare, 16 au centrală termică proprie și 3 folosesc ambele sisteme de încălzire.

În 17 octombrie 2022 a început furnizarea energiei termice pentru încălzire în sistemul centralizat din municipiul Pitești, asigurând temperaturi interioare corespunzătoare.

Școlile care au centrale proprii trebuie să se alinieze!

Facem apel la responsabilitatea și buna credință a managerilor de școli și grădinițe: nu lăsați copiii în frig, dar nici nu risipiți energia!

Sezonul rece se apropie, contextul energetic european extrem de complex ne obligă să facem eforturi pentru a găsi echilibrul între asigurarea condițiilor normale din punct de vedere termic în locuințe, școli, locuri de muncă și utilizarea responsabilă a resurselor!”, a precizat primarul Cristian Gentea.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata