Primarul Gentea: „Ne dorim ca tinerii să rămână acasă și să își asume faptul că Piteștiul este în mâinile lor.”

0
Astăzi, 3 octombrie, în Piața Primăriei, Universitatea din Pitești a organizat, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, festivitatea de deschidere a anului universitar 2022 – 2023, la ceas aniversar: celebrarea a 60 de ani de învățământ universitar în județul Argeș!
În prezența unei numeroase asistențe formată din studenți alături de familiile lor, dar și din piteșteni veniți să se bucure de acest moment festiv al mediului academic argeșean, au fost prezentate momente artistice inedite susținute de studenți, iar reprezentanți ai conducerii universității, precum și ai administrației locale și județene, au luat cuvântul, exprimând apreciere și recunoștință pentru cele șase decenii de contribuție în viața academică a Argeșului și pentru rezultatele frumoase obținute de către absolvenții acestei universități de prestigiu:
„Este al doilea în care continuă povestea: inima cetății bate în Piața Primăriei, la începutul anului academic, din sute de piepturi tinere!
Sunt aici cei care pornesc pe un drum al pregătirii, în cazul bobocilor, sau încep specializările, în cazul celor din anii mai mari, și, în mod fericit, acoperă cele mai multe domenii de pe piața muncii – de la IT la inginerie, agronomie, drept, economie, jurnalism sau teologie! Ne dorim ca tinerii să rămână acasă, să aibă joburi în concordanță cu pregătirea lor superioară, să-și întemeieze familii și să își asume faptul că Piteștiul este în mâinile lor.
Pentru mine este și o mândrie, dar și o datorie să susțin, în numele municipalității, orice parteneriat și proiect comun cu mediul academic, deoarece sunt conștient că numai astfel, prin creșterea nivelului de educație și performanță, de implicare, vom avea comunitatea la care visăm! Felicitări universitarilor pentru asumarea unei profesii vocaționale și succes, alături de studenții dumnealor! Să aveți un an academic excepțional!” – Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești.
Însoțiți de urările de succes în noul an universitar ale vorbitorilor și de binecuvântarea transmisă de Episcopia Argeșului și a Muscelului, participanții la festivitate au pornit, în parada devenită tradiție, către sediul Rectoratului Universității din Pitești, unde festivitățile de deschidere a anului universitar au continuat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata