Primarul Ion Geogrescu – anunț important pentru cetățenii din Mioveni!

0
Toți cetățenii din Mioveni, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, care dețin „un sistem individual adecvat de epurare” (o fosă septică) au obligația de a se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate.
Legea, intrată în vigoare în luna mai, obligă pe orice proprietar de fosă septică să se înscrie în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate. Termenul limită este 30 octombrie 2022.
Cererile de înscriere în Registru se pot găsi la sediul primăriei orașului Mioveni, dar și online https://emioveni.ro/…/2022/formular_inscriere_sia_2022.pdf .
Proprietarii care dețineau o fosă septică sau o stație proprie de epurare la data aprobării hotărârii au obligaţia de a se înscrie în Registru în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a legii.
Conform Hotărârii de Guvern nr. 714 din 26 mai 2022, proprietarii de fose septice au obligația de înscriere în Registru în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate.
În conformitate cu respectiva hotărâre, nerespectarea de către persoanele fizice și juridice a dispozițiilor art. 11 alin. (1) și (2) și art. 15 alin. (2), constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata