Primarul Ion Georgescu- întâlnire importantă cu Ambasadorul Republicii Franceze în România! Află motivul!

0
Primarul Ion Georgescu- întâlnire importantă cu Ambasadorul Republicii Franceze în România! Află motivul!
Am avut onoarea și plăcerea de a o întâlni pe doamna Laurence Auer, Ambasadorul Republicii Franceze în România, cu ocazia vizitei pe care Excelența Sa a avut-o la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni. Subiectul central al întâlnirii s-a axat de dezvoltarea învățământului tehnic dual și al parteneriatului deja existent la nivel local între Automobile Dacia, administrația locală, Inspectoratul Școlar Județean, mediul economic și universitar, proiect care ne dorim să se transforme într-un veritabil centru de formare și perfecționare, prin realizarea unui campus integrat ultra modern la Mioveni.
Odată cu realizarea acestui campus la care vor contribui cei 16 parteneri care s-au alăturat consorțiului de dezvoltare, aici ar urma să se specializeze în domenii tehnice, într-un singur ciclu, un număr de 200 de elevi și 100 de studenți.
La întâlnire au participat Dumitru Tudosoiu – inspectorul general al ISJ Arges, Christophe Carton – expert responsabil de cooperare educațională în domeniul învățământului tehnic și profesional, Denisa Olteanu – consilier la Ministerul Educației – Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, Cristian Nevzoreanu – Director Executiv Afaceri Publice și Comunicare, conf. dr. ing. Daniel-Constantin Anghel – Director centru suport pentru învățământ dual din cadrul Universității Pitești, precum și conducerea Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.
În urma vizitei de la Mioveni, Excelența Sa Laurence Auer, Ambasadorul Republicii Franceze în România a rămas impresionată, decalarându-se o susținătoare a acestui proiect educational, având în vedere faptul că grupul Dacia-Renaul beneficiază în România de un lant complet de servicii, de la cercetare, construcție, până la comercializare și service, domenii în care forța de muncă specializată este vitală.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata