Primarul piroman de la Beleți-Negrești continuă să joace cartea nebuniei! Ce le-a cerut judecătorilor?

0

Marin Mihai, primarul piroman de la Beleți-Negrești  a cerut o nouă expertiză psihiatrică pentru a se constata dacă a avut discernământ sau nu în momentul în care a dat foc primăriei pe care o conducea. La penultimul termen din dosarul în care fostul edil este judecat pentru distrugere și violarea sediului profesional a susținut, prin avocat, că prima examinare psihiatrică nu a fost făcută legal. Mai exact, apărătorul fostului primar a susținut că prima expertiză a fost făcută fără cunoașterea sa și a fost făcută o singură dată.

Mai mult, în argumentațiile aduse, avocatul a mai spus că din momentul arestului preventiv, inculpatul a fost adus sub tratament puternic din penitenciar, iar toate documentele atestă că Marin Mihai suferea de amnezie retrogradă.

Iată apărarea formulată de avocatul primarului piroman:

„Apărătorul inculpatului, cu privire la expertiza psihiatrică, invocă dispoziţiile art.49 din Ordinul #########, potrivit căruia, se face vorbire despre o nouă expertiză psihiatrică, susţinând că se impune efectuarea acestei expertize, întrucât a fost efectuată o singură dată, fără să fie înştiinţat apărătorul inculpatului. În plus, inculpatul a fost adus sub tratament din Spitalul Penitenciarului #######, acesta urmând un tratament psihiatric puternic pe toată perioada arestării preventive, iar în toate actele medicale se menţionează că suferea de amnezie retrogradă, considerând că prin respingerea acestei probe, i se îngrădeşte un drept.

Susţine că a formulat plângere penală împotriva ordonanţei din data de 03.02.2022 care vizează şi expertiza medico-legală psihiatrică, pe care o depune la dosar, numai că în aceeaşi zi, dosarul de urmărire penală a fost trimis la instanţă, învederând instanţei că de la momentul efectuării expertizei psihiatrice şi până în prezent, inculpatul mai deţine o serie de documente medicale pe care nu le avea la acel moment, astfel că se impune efectuarea unei noi expertize psihiatrice care să aibă în vedere toate actele medicale existente până la acest moment, întrucât a fost efectuată doar pe baza unui bilet de ieşire din spital” se arată în transcrierea ședinței potrivit rejust.ro.

În schimb, procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni care instrumentează dosarul a cerut respingerea cererilor făcute de avocatul fostul edil, considerând că prima expertiză psihiatrică este relevantă. Magistrații Judecătoriei Topoloveni au cântărit motivele și argumentele și au decis să îi respingă cererea avocatului lui Marin Mihai.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata