Primarul și consilierii din Curtea de Argeș vor să ia cu japca ferma Liceului Agricol

Scandal monstru în Consiliul Local Curtea de Argeș. Consilierii, în frunte cu primarul Nicolae Diaconu vor să repare o greșeală imensă făcută de autorități în urmă cu mai mulți ani. Ca să fim serioși, „greșeală” nu este tocmai cuvântul potrivit pentru că vorbim aici de o suprafață mare de teren cumpărată de mai marii vremii și care acum trebuie retrocedată. Dar cum ea nu se mai află în domeniul public, trebuie să se găsească urgent o altă soluție.

 

Terenul moștenitorilor nu mai există!

 

Este vorba despre zona Noapteș din Curtea de Argeș, un loc despre care vă spunem că are caracter rezidențial, dacă nu puteți localiza vizual. Aici, pe vremea când Gheorghe Nicuț era primar, s-a vândut mult teren, pentru că aflându-se pe domeniul public, tranzacțiile s-au făcut destul de ușor. Oamenii potenți au cumpărat, și-au ridicat case care mai de care mai sofisticate și au dormit liniștiți până în urmă cu câțiva ani când, la ușa Primăriei din Curtea de Argeș au bătut moștenitorii foștilor proprietari. Unul într-o zi, altul în următoarea zi și, tot așa, până s-au adunat destui cât să creeze o mare problemă pentru actualul Consiliu Local. Într-adevăr, moștenitorii au tot dreptul să își ceară pământul înapoi doar că el nu mai există. A fost înstrăinat și nu mai poate fi luat înapoi. Așa că de prin luna iulie, anul acesta, la fiecare ședință de CL este introdus un proiect de hotărâre absolut halucinant: să se ia pășunile și terenul aferent fermei ce aparține Liceului Agricol din Curtea de Argeș, să fie trecut din domeniul public în domeniul privat și restituit celor cărora le-au fost vândute terenurile de drept. 

 

S-a hotărât că elevii pot învăța agricultură și fără practică

 

Să fie aproximativ 500 de hectare de teren adunate din pășuni și ferma Liceului Agricol pe care administrația locală din Curtea de Argeș are în intenție să le ia pentru a împăca și capra și varza. De fapt, cam asta ar fi singura posibilitate pentru că alt teren liber de sarcini nu prea mai există în oraș. Dar cum să iei cu japca un teren care aparține de zeci de ani unei instituții de învățământ folosit, pe deasupra, pentru practica elevilor care vin să se inițieze în agricultură și pomicultură!? Însă se pare că e posibil și asta, pentru că unele persoane abilitate din Primăria Curtea de Argeș, au ajuns la concluzia că se poate învăța agricultură și fără să se facă practică pe teren… Cum anume se va finaliza acest scandal, nu prea poate să anticipeze nimeni deoarece la fiecare ședință de CL ies scântei între consilieri atunci când subiectul este pus pe ordinea de zi. Și asta pentru că o parte dintre ei nu vor să cedeze, întrucât știu că în mare parte, terenul de la Noapteș a fost cumpărat și de o parte dintre angajați ai primăriei care lucrau în instituție pe vremea primarului Nicuț. Așa că este puțin probabil ca întreaga poveste să nu ajungă să fie cercetată chiar și de procurorii DNA…

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.