Primarul Stancu, cu miloaga pe la constructori! Cum l-au salvat consilierii PNL-USR PLUS?!

0

Cruntă soarta primarului Gheorghe Stancu de la Bascov de când, în urma ultimelor alegeri locale, nu mai deține majoritatea, deci nici controlul, în Consiliul Local ba mai mult, e nevoit să dea socoteală pentru fiecare bănuț cheltuit. Obiceiurile deprinse în ani de zile par să dispară greu căci, potrivit declarațiilor unui reprezentant al grupului PNL-USR PLUS, edilul tocmai ce a făcut niște achiziții fără bază legală. Iar suferința acestuia crește o dată cu neputința de a mai susține, după cum îi dictează sufletul, echipa de fotbal atât de… familială.

A cumpărat flori, le-a plantat și a uitat să le plătească! O ilegalitate mică, tot ilegalitate e!

”Am asistat astăzi la o nouă scenă de teatru absurd condusă de edilul comunei Bascov, pe tema rectificării bugetare, care pe zi ce trece devine din ce în ce mai ridicolă. Din păcate am constatat că respectul pentru banul public nu prea există la Bascov și anumite lucruri se fac doar pentru satisfacere unor interese.

Vreau să vă confirm că domnul primar a solicitat Consiliului Local, printre altele, 15.000 de lei pentru flori și gazon. Împreună cu colegii consilieri de dreapta am aprobat pentru flori suma de 5.000 de lei, iar restul banilor am propus să fie direcționați către investiții și funcționare. Șocant este că am aflat, chiar din gura domnului primar, că florile au fost deja achiziționate de la o instituție din Pitești, chiar plantate (link AICI), dar uimitor este că nu avem nicio achiziție, fie ea și directă și nu există nicio factură pentru aceste flori, așa cum a confirmat serviciul de contabilitate. Cum vine asta? Domnia sa a achiziționat flori de 6000-7.000 de lei, fără procedură, fără factură, fără să consulte serviciile interne ale primăriei? Mie îmi miroase a ilegalitate.” a declarat consilierul local PNL, Cătălin Andrei.

”Am aflat (despre primar n.r.) că până acum a mers <<cu miloaga>> pe le diverși constructori”

Mare tevatură s-a  făcut în ședința de Consiliu Local de la Bascov pe subiectul ”sport”, după cum se știe unul delicat dar atât de sensibil pentru eternul primar Stancu, mai ales când majoritatea PNL-USR PLUS a transferat o parte din bani către investiții și funcționare. Majoritatea de dreapta chiar s-a gândit că-I face un bine edilului, ca să nu se mai ducă ” cu miloaga” pentru o mașină de piatră ca să astupe gropile din comună. Consilierul Cătălin Andrei spune că nu a rezistat situației nefericite în care este pus primarul Stancu din lipsă de bani. ( După zeci de ani de mandat să ajungi în situația în care să nu fii capabil să gestionezi fondurile urbei pe care o conduci, spune multe!)

”De asemenea am fost de acord cu transferarea a 60.000 de lei de la sport către proiecte care vizează reparația urgentă a unor străzi până când acestea vor intra în reabilitare totală și edilul are acum la dispoziție 130.000 de lei pentru aceste urgențe privind infrastructura precară din anumite zone ale comunei. Tot din gura domnului primar am aflat că până acum a mers “cu miloaga”, pe le diverși constructori pentru câteva mașini de piatră ca să repare diverse drumuri. Dacă ditamai primarul din Bascov a ajuns să rezolve problemele comunității, apelând la milă am zis că nu e în regulă. Am făcut această majorare să demareze urgent reparațiile și să nu mai stea cu mâna întinsă la diverși oameni de afaceri. Din păcate, domnul primar este supărat în continuare că au fost alocate fonduri mai mici echipei de fotbal, dar mai mari către investiții, către funcționare, către dotare și dezvoltare, către proiecte de reabilitare. Dumneavoastră ce înțelegeți de aici?!” a mai spus liberalul Cătălin Andrei.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata