Primarul Stancu face lumină în scandalul cu reprezentanții AUR! „Să se intereseze mai bine pe viitor ce închiriază!”

0

Primarul Stancu face lumină în scandalul cu reprezentanții AUR! „Să se intereseze mai bine pe viitor ce închiriază!” Primarul Gheorghe Stancu a reacționat după acuzațiile liderului AUR Argeș, Bogdan Velcescu, care îl acuzase de intimidare și o atitudine abuzivă și susține că acțiunea întreprinsă de el și comisia primăriei Bascov a fost perfect legală. Edilul a explicat că există neconcordanțe majore între documentele spațiului închiriat de AUR și construcția efectivă existență în teren. Potrivit primarului Stancu, este foarte posibil ca cei de la partidul lui George Simion să nici nu știe că au închiriat un spațiu cu probleme aflat pe domeniul public, care nu este înscris în cartea funciară.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI. AUTOSPECIALĂ DE POLIȚIE – IMPLICATĂ ÎN ACCIDENT! TRAFIC PARALIZAT!

Reamintim că, săptămâna trecută, în localitatea Bascov a izbucnit un conflict între membrii AUR și angajații primăriei, motivul discuțiilor fiind un spațiu închiriat de Alianția pentru Unirea Românilor.

„Am fost sesizați că spațiul respectiv a fost colantat pe toate geamurile”

„În legătură cu situația partidului AUR și a spațiului închiriat vreau să vă spun că am fost informat verbal de către Compartimentul Relații cu Publicul din cadrul primăriei Bascov că o persoană, Stroiuleasa Bogdan, a depus o cerere la primăria Bascov, pentru a plăti o taxă de publicitate pe un spațiu închiriat. Cu cererea respectivă, după ce a înregistrat-o a mers la Compartimentul Urbanism unde i s-a solicitat să prezinte schița cadastrală cu forma și mărimea spațiului pentru a calcula taxa de publicitate. Neavând schița cadastrală, persoana respectivă a plecat și cu cererea fără a o mai lăsa la Registratură.

Între timp, am fost sesizați că spațiul respectiv a fost colantat pe toate geamurile, motiv pentru care am chemat să se prezinte la primărie, persoana care a închiriat spațiul, Pisică Ștefania, care a prezentat doar contractul de închiriere, fără schița cadastrală care a stat la baza acestui contract. Noi am solicitat să prezinte și schița cadastrală deoarece în contractul de închiriere erau prezentate alte spații față de cele care au făcut obiectul închirierii.

O comisie formată din juristul instituției, inspectorii de la Patrimoniu, Urbasnism, Taxe și Impozite și consilierul personal al primăriei s-a prezentat, împreună cu Poliția Locală, la spațiul respectiv. Atât proprietara spațiului cât și chiriașul au fost înștiințați de acest lucru. La fața locului sau analizat documentele și s-a dovedit că spațiile din contractul de închiriere nu corespund cu cele din teren. Au prezentat un releveu al spațiului respectiv, fără viză, fără ștampilă. Spațiul închiriat este un colț, un triunghi care se află în domeniul public.

Acest spațiu este construit ilegal, între niște stâlpi pe domeniul public.

Nu este o construcție, este închis cu geamuri între stâlpi. Sfatul meu este ca pe viitor să se intereseze mai bine pe viitor ce închiriază, respectiv de forma juridică, și să se îndrepte către cel care le-a închiriat spațiul pentru a le da un spațiu adecvat, nu acesta care este în afara suprafeței pentru care are acte.

Situația reală s-a denaturat, nu a vandalizat nimeni spațiul, am fost cu toată comisia acolo. Ne vom îndrepta către OCPI pentru a solicita mai multe documente și este posibil să aplicăm prevederile legii 50, legea construcțiilor.”, a declarat Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata