Primul mare derby al campionatului: CS Mioveni – ACS Poli Timişoara

Două echipe neînvinse până acum
Neînvinsă de la începutul sezonului, echipa lui Mihăiţă Ianovschi aşteaptă cu încredere primul derby pe care îl va disputa în acest campionat. Două egaluri, 0 – 0 cu F.C. Bihor şi 1 – 1 la UTA, dar şi două victorii în Cupa României, 6 – 0 cu F.C. Argeş şi 2 – 1 cu Pandurii Tg. Jiu, sunt rezultate bune care dau speranţe într-o victorie cu ACS Poli Timişoara. ACS Poli Timişoara este şi ea neînvinsă în campionat, dar a jucat doar un singur meci, în prima etapă. Duminică, la Mioveni, timişorenii vin odihniţi la acest meci, în timp ce galben-verzii au jucat mai mult cu două, unul la Arad cu UTA, şi altul, marţi, în Cupa României.
Timişorenii au o echipă experimentată
Echipa din Banat, antrenată de Valentin Velcea, a jucat până acum un singur meci în campionat, 1 – 1 pe teren propriu cu UTA. Partida a fost dominată de arădeni, care au ratat mai multe ocazii de gol. Cu toate acestea, timişorenii au deschis scorul în minutul 78 prin noul intrat în tren, Boldea, iar UTA a egalat peste şase minute prin Miron. Ca de obicei în meciurile dintre Timişoara şi Arad, s-a jucat „le rupere”, cu multă îndârjire şi cuţitele la brâu. Din vechea echipă a Timişoarei mai sunt acum la ACS Poli Timişoara doar câţiva jucători: Bălace, Poparadu, Kirev, Markovic şi Petrovic, însă echipa lor este foarte experimentată.
Cine va sparge „lacătul“ timişorean?
Pentru antrenorul Mihăiţă Ianovschi şi echipa lui partida este pe cât de importantă, pe atât de grea. Punctul forte al timişorenilor este apărarea în care evoluează patru jucători străini, plus portarul Kirev. „Lacătul” lui Velcea poate fi „spart” de tânăra speranţă a Mioveniului, Victor Mazilu, dar şi de atacantul Lucian Răduţă, cel care este deocamdată dator cu un gol sau două în meciurile din campionat.
Revine Rică Neaga!
Surpriza plăcută şi plină de speranţe pentru CS Mioveni şi spectatorii care vor fi prezenţi duminică la meci, va veni de la Rică Neaga, cel care va reintra în echipă după accidentarea din meciul cu F.C. Argeş din Cupa României. Cu experienţa şi determinarea de care a dat dovadă la antrenamente şi la meciurile din pregătiri, Neaga ar putea fi „cheia” meciului, implicit a unei eventuale victorii aşteptată de întregul oraş Mioveni şi de judeţul Argeş.
Antrenorul Petre Grigoraş de la liderul campionatului, laudă echipa din Mioveni
După meciul din Cupa României de la Tg. Jiu, antrenorul Petre Grigoraş, prezent la partidă, a spus despre echipa antrenată de Mihăiţă Ianovschi: „Mioveniul are o echipă bună, cu jucători tineri, dar şi cu fotbalişti experimentaţi, gen Emil Dică, Mărgăritescu, Năstăsie şi Neaga, jucători care pot decide soarta unui meci, jucători care pot evolua oricând la o echipă din Liga I. Din punctul meu de vedere, CS Mioveni este una din echipele care vor fi printre protagonistele la promovarea în prima ligă”.
Antrenorul Valentin Velcea speră…
„Ştim că vom avea un meci foarte greu la Mioveni, dar ne vom apăra şansele până la ultimul fluier al arbitrului. Am văzut ultimul meci al celor de la Mioveni, cel din Cupa României de la Tg. Jiu pe care l-au câştigat cu 2 – 1. Au o echipă cu jucători foarte buni, experimentaţi. Avem şi noi şansa noastră în care credem, altfel nu ne-am mai prezenta la meci… Şi noi sperăm să readucem Timişoara în prima Ligă, de aceea meciul de la Mioveni îl consider ca important derby”, spunea antrenorul Valentin Velcea de la ACS Poli Timişoara.
Preşedintele Olteanu cheamă publicul la meci
Preşedintele Consiliului Director al clubului CS Mioveni, Dumitru Olteanu, spune despre meciul de duminică cu ACS Poli Timişoara: „Echipa timişoreană are avantajul că n-a mai jucat un meci oficial din prima etapă, de la 1 septembrie, şi nu poate fi vorba de oboseală, aşa cum este la echipa noastră care a jucat până acum patru partide oficiale, iar Timişoara numai una. Chiar şi aşa, sperăm să obţinem cele trei puncte şi să mulţumim publicul care va veni la stadion pentru acest meci derby. Jucătorii noştri au un moral bun după meciurile din campionat şi cele din Cupa României. Chiar dacă meciul va fi transmis la Digi Sport 1 în direct, invit pe această cale publicul la meciul cu Timişoara pentru a susţine echipa noastră. Va fi un meci foarte greu şi avem nevoie de susţinerea spectatorilor”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.