„Prinţ“ în deşert – Sabin Ciurea a băut lapte de cămilă şi a fost cioban şef pentru o zi, în aventura trăită în Arabia Saudită

După doi ani petrecuţi în Arabia Saudită, unde i-a învăţat pe şeici tainele meseriei de portar la fotbal, Sabin Ciurea (în dreapta)a adunat amintiri pentru o viaţă.

În afara orelor petrecute pe terenul de fotbal, unde s-a ocupat de pregătirea portarilor la clubul Ittihad Jeddah, fostul goalkeeper al lui FC Argeş a luat contact cu tot ce înseamnă lumea arabă. „Acolo nu se consumă alcool, nimeni nu fură. E lege. Poţi să laşi portofelul cu bani o zi întreagă pe stradă, că nimeni nu se atinge de el. La noi, în România, ţi-l fură din buzunar, iar dacă dormi în casă, te fură cu totul“, spune Sabin Ciurea.
„Arabii nu mulg oile sau caprele, ci cămilele“
După Revelionul petrecut pe plajă, la 28 de grade Celsius, o altă experienţă de viaţă trăită printre arabi a fost în deşert, unde a petrecut o zi şi-o noapte, printre cămile, capre şi iezi. „Spre sfârşitul perioadei petrecute în Arabia Saudită, am mers într-o zi în vizită la nişte prieteni, în deşert. Zona se numeşte Atfan, la 40 de kilometri distranţă de Gedda. Acolo am luat contact cu beduinii, ţăranii de la noi, şi pentru o zi, am fost ridicat la rang de cioban şef. Mi-au pus haine de şeic pe mine şi mi-au dat un fel de baston, care indică faptul că eşti un fel de şef în deşert“, precizează Sabin Ciurea. Noaptea din deşert a petrecut-o la cort, iar dimineaţa, la micul dejun, a băut pentru prima dată în viaţă lapte de cămilă. „Ei nu mulg oile sau caprele, le cresc doar pentru carne. Acolo se bea lapte de cămilă. Are acelaşi gust cu laptele de vacă. Un litru de lapte de cămilă costă în banii noştri cam 8 lei-litrul“, povesteşte românul care a fost „prinţ“ în deşert pentru o zi.
Va sta în ţară cel puţin un an
Altfel, întors de două săptămâni în Piteşti, Sabin Ciurea este hotărât să rămână cel puţin un an în ţară. „Financiar sunt  mulţumit de cât câştig la Arabia Saudită, numai că dorul de familie mă copleşeşte. M-am hotărât ca o perioadă să nu mai plec de acasă şi să petrec cât mai mult timp cu familia“, susţine fostul portar al lui FC Argeş.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.