Probleme majore  la Colegiul Armand Călinescu. Profesorii obligați să predea online, fără acces la internet

0

Unul dintre cele mai vechi licee din Pitești, Colegiul Tehnic Armand Călinescu, face parte din excepțiile care nu s-au conformat în contextul actual de pandemie. Se poare că, elevii acestui liceu nu beneficiază, deși infrastructura corelată cu numărul de persoane ar permite acest lucru, de a învăța în mod tradițional.

Conducerea acestui liceu, a decis, aparent fără motive bine întemeiate, ca elevii să învețe și în momentul de față în sistem hibrid. Mai exact, jumătate merg la școală iar cealaltă jumătate stă acasă. Asta în condițiile în care, mai grav, liceul nu dispune de acces la internet. Cadrele didactice de aici, cel mai probabil din respect față de profesie și elevi, își asigură buna funcționare a orelor după propriile posibilități. Aceștia au ajuns să vină cu laptopurile și telefoanele personale pentru a preda, și folosesc, bineînțeles, și accesul la abonamentul propriu de internet.

Inspectorul general școlar al ISJ Argeș, Liliana Murguleț, recunoaște faptul că la acest liceu este o problemă, afirmând clar faptul că la nivelul managementului nu s-a făcut nimic. Deasemenea aceasta precizează că se vor lua măsuri imediate, astfel încât, la acest liceu, problemele să fie remediate în cel mai scurt timp.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata