„Proconsul simfonic”, în premieră la Filarmonica Pitești! Află când!

0

Filarmonica Pitești organizează joi, 8 septembrie, de la ora 19.00, în sala Simfonia, un concert rock-simfonic, în care, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești și dirijorul  Iulian Rusu, va urca pe scenă îndrăgita trupă rock Proconsul.

În program: „Pentru tine”, „Aici cu mine”, „Mi-ai luat inima”, „Visele care nu dorm”, „Ascultă-mi inima”, „Arunci cu umbra”, „Tu”, „Un om mai bun”, „Altceva”, „Tu mă poți schimba” și „Cerul”.

Aventura numita Proconsul a început din pură pasiune pentru muzică.

Piesa „Printre nori”, aparută în anul 2000, a fost declarată printre primele 15 cele mai frumoase cântece compuse vreodată în România.

Dirijorul concertului, Iulian Rusu, a început studiile muzicale la nouă ani, când a ales clarinetul ca instrument principal. A absolvit toate formele de învățământ fiind, la momentul actual, doctor în muzică (dirijat de orchestră). De la dirijorul japonez Daisuke Soga ia, în anul 1994, primele lecţii de dirijat‚ perfecţionîndu-se, ulterior, cu Dumitru Goia, Jorma Panula, Octav Calleya și cu Sergiu Comissiona.  S-a aflat la pupitrul orchestrelor filarmonicilor din Arad, Bacău, Botoşani, Braşov, Craiova, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Mureş, Timișoara. A efectuat turnee, în calitate de solist sau dirijor, în România, Bulgaria, Germania, Israel, Italia, Chișinău, Cipru, Coreea de Sud, Kuweit, Spania, Suedia, S.U.A. şi Ungaria. Dirijor permanent al Filarmonicii Brașov, predă cursuri de clarinet şi orchestră de suflători la universități de prestigiu din țară. A mai dirijat orchestra Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.

Fiind un concert eveniment, prețul unui bilet este 120 de lei, la categoria A, și 100 de lei, la categoria B. Abonamentele nu sunt valabile!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata