Produse cu pesticide și Salmonella-retrase din Lidl și Carrefour Argeș! Alertă alimentară!

Alertă alimentară în lanțul Carrefour și Lidl, inclusiv în Argeș, unde două produs a intrat sub incidența riscurilor pentru sănătatea celor care il consumă și au fost retrase de la comercializare.

Compania a inițiat rechemarea clienților care au achiziționat acest sortiment de stafide și retragerea lui de la comercializare. ANPC a transmis deja consumatorilor semnalul de alarmă cu privire la acest produs. Potrivit unei informări postate pe site-ul ANSVSA, măsura a fost luată ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri pesticide (Chlorpirifos). Este vorba despre produsul STAFIDE JUMBO 500 G, Marca CARREFOUR, Cod EAN 5941764008930.

Carrefour România recomandă clienților care au cumpărat acest produs să nu îl consume. Ei precizează să fie distruse sau să le înapoieze la magazin. Contravaloarea produselor va fi returnată fără prezentarea bonului fiscal.

De asemenea, Lidl Romania recheamă preventiv produsul „Belbake Semințe de susan 200g “ cu termenul de valabilitate 18.03.2023, lot 304-2216111. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella spp (/25g). Salmonella poate provoca afectiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza). Clienții care au cumpărat acest produs, cu termenul de valabilitate menționat mai sus, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „Belbake Semințe de susan 200g“ cu termenul de valabilitate 18.03.2023. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Belbake, nu sunt afectate de această rechemare. Lidl Romania îşi cere scuze pentru neplăceri. Produsele au fost vândute și în Argeș.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.