Profesorii, plătiți în funcție de performanțe! Anunțul autorităților!

0

Profesorii, plătiți în funcție de performanțe! Anunțul autorităților! Natalia Intotero, președinta Comisiei de învățământ din Camera Deputaților susțină că salarizarea profesorilor trebuie să fie diferențiată, în funcție de reușitele și performanțele atinse de fiecare cadru didactic. „Trebuie să avem o salarizare corespunzătoare, motivată, dar, în egală măsură, cred că ar trebui să ne gândim și la o salarizare concurențială, pe bază de reușite, astfel încât să existe o competiție permanentă”., a declarant recent aceasta.

CITEȘTE ȘI: ȘOFERII CARE AR PUTEA AJUNGE LA ÎNCHISOARE DACĂ NU RESPECTĂ LEGEA! PROIECTUL A FOST ADOPTAT!

Natalia Intotero face parte din cei cinci experți desemnați de PSD pentru a corecta proiectele de legi propuse de ministrul Educației, Ligia Deca.

„Nu este suficientă investiția doar în partea de infrastructură, ce înseamnă clădiri, construcții. Investiția în capitalul uman trebuie să fie în egală măsură o prioritate, inclusiv partea de salarizarea. Și pe partea de salarizare, știm cu toții, în momentul de față, undeva peste 50-60 % dintre cadrele didactice titulare în învățământ au vârsta de la 50 de ani spre înainte. Deci, să aducem cadre didactice bine pregătite.

Trebuie să avem o salarizare corespunzătoare, motivată, dar, în egală măsură, cred că ar trebui să ne gândim și la o salarizare concurențială, pe bază de reușite, astfel încât să existe o competiție permanentă.”, a precizat recent Natalia Intotero.

„Nu sunt adeptul sporurilor, sunt adeptul, în schimb, al criteriilor de performanță, cum s-au introdus cele de la PNRR. În cazul în care ai performanță, vei primi o mărire de salariu. Eu aș introduce toate sporurile în salariul de bază.”, anunța și Marcel Ciolacu încă de anul trecut.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata