Profesorii-premiați de directorii școlilor în care predau! Află în ce condiții!

0

Profesorii-premiați de directorii școlilor în care predau! Află în ce condiții! Profesorii care fac „activitate suplimentară” vor fi premiați și recompensați de directorii unităților de învățământ, conform proiectului legii învățământului preuniversitar, publicat de Ministerul Educației, după prezentarea în Guvern a draftului.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE ȘOFERI! ÎNCEP LUCRĂRILE PE UN DRUM NAȚIONAL AGLOMERAT DIN ARGEȘ!

Concret, directorii de școli vor avea la dispoziție 2% din fondul de salarii al instituției, bani pe care vor putea să îi folosească pentru premierea profesorilor. O persoană poate lua de maximum două ori pe an acest tip de „premiu pentru activitate suplimentară” de la director, iar eligibile sunt doar cadrele didactice din unitatea de învățământ.

Articolul 212, alineatul 3 din proiectul de lege prevede:

„Personalul didactic din învățământul preuniversitar beneficiază de premiul pentru activitate suplimentară, acordat de două ori pe an de directorul școlii, din fondul de 2% a fondului de salarii constituit la nivelul unității de învățământ, conform unor criterii specifice aprobate de DJIP/DMBIP elaborate de consiliul de administrație al unității de învățământ, în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației”.

Proiectul prevede că vor exista niste criterii specifice elaborate de consiliul de administrație al școlii, aprobate de Direcțiile Județene de Învățământ (actualele Inspectorate Școlare Județene), în baza unei metodologii făcute de Ministerul Educației.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata