Profilul psihologic al călugărului amant, Cristi Călin! „Agent secret autohton sau străin!”

0

H.D. Hartmann – profiler, jurnalist și analist politic a dezvăluit într-un interviu mai multe aspecte legate de personalitatea lui Cristi Călin, cunoscut drept călugărul amant în scandalul deputatului Bălășoiu. Într-o ediție specială la BZI LIVE, el a făcut dezvăluiri despre atacul la Biserica Ortodoxă Română,: „Vom vedea cine este acest preot Călin, dacă e pregătit de un serviciu secret autohton sau străin!”

„Îl cheamă Cristian Călin, a declanşat al doilea scandal. Nu este un atac la biserică, ci este greşeala unui preot care nu a înţeles diferenţa între un preot spoveditor şi un prieten. Atunci când eşti preot în Sfânta Biserică nu ai voie să mai fi om. Eşti puntea de legătură între noi muritorii şi Dumnezeu. Nu ai voie să greşeşti. Greşelile omului vor răzbate în timp, nu ar fi primul şi nici ultimul preot. Greşeala bisericii este că nu a prevestit ce a putut face acest om. Cristian Călin a fost vândut. În scandalul heterosexual în care biserica a fost introdusă cineva de la serviciul de informaţii a decis să facă scandalul care doare cel mai rău. A surprins jocul de lumini şi umbre care pare a începe să acopere BOR”.

Moldovean sărac care nu a avut o altă soluţie.

„Cristian Călin este un băiat dintr-o familie cu 10 copii. Este o clară lipsa de educaţie şi înţelegere a rolului familiei şi femeii. El face parte din această bandă de 10, născut în interiorul Moldovei. Singura soluţie educaţionala, nu a dorit armată, a fost biserica. Mă uitam la scrierile sale, foloseşte nuanţe interesante dar face grave greşeli gramaticale. Statul român decide să europenizeze România şi a trecut la calendarul gregorian şi nu cel iulian. O parte dintre preoţi rămân în interiorul calendarul iulian şi fundamneaza BOR de rit vechi, care mai e Muntele Athos, sârbii şi ruşii. Dacă linia ar fi rusească, ar fi superbă. Mitropolitul Vasarion a avut o reţea întreagă de preoţi, recunoscuţi de biserica mamă de la Moscova. Astăzi când vorbim, noi plătim dementa de la Odesa. Este complicată în interiorul bisericii de rit vechi istoria României. Datorită comunismului aceasta biserică a putut exista şi rezistă. Ceauşescu nu s-a luat rău de ei. După revoluţie, în haosul cultural, aceasta biserică a înflorit şi a atras asemenea indivizi. Moldovean sărac care nu a avut o altă soluţie. A terminat seminarul şi facultatea de Teologie la Chişinău unde a fost acceptat şi dat afară mai apoi. El susţine că are masterat în Teologie, dar greşelile lui îmi dovedesc că are în făţărnicie”, a transmis jurnalistul în exclusivitate la BZI LIVE.

Nu e ofiţer, este turnător, nu vă faceţi probleme, care pentru două roşii şi o brânză a decis să atace BOR.

„Folosirea lui cu microfoane, tehnică, este o recunoaştere cinică şi iresponsabila a trădării încrederii celor din jur. Toate acestea dovedesc o acţiune fundamentală, organizată rapid de către cineva în siajul primului scandal împotriva BOR. Acest individ face politica cuiva. Primul scandal cu preotul de la Bucureşti nu a răspuns politicii de distrugere pe care acest scandal îl poate aduce la adresa BOR. Mă mir că profilul lui personal trebuie să atragă atenţia. La vârsta lui trebuie să-şi lase barbă şi să arate a bărbat. Zâmbetul făţarnic, îi plăcea vedetismul. Ăla nu e preot, călugăr, el e agent şi nu crescut după studiile teologice. Este 2-15, ori este SIE, ori sunt ruşii, cert este ca BOR în acest moment este atacată de un agent de informaţii, agent acoperit. Nu e ofiţer, este turnător, nu vă faceţi probleme, care pentru două roşii şi o brânză a decis să atace BOR”, a mai adăugat analistul.

Puteţi să mă înjuraţi, dar am avut regi şi împăraţi în istorie care au fost homosexuali.
„Credeţi-mă pe cuvânt, nu am niciun interes să apar fundamentismul religios. Dar dacă în ochii mei acest individ apare agent al unei forţe negre, pentru că una este să reformezi o biserică naţională ceea ce Patriarhul Daniel a încercat şi alta este să ataci biserica unui stat şi a unei naţiuni. Nimeni nu spune că nu este nevoie de o reforma, dar iertaţi-mă. Nu este ilegal să ai relaţii homosexuala, problema este între el şi familia dânsului. Puteţi să mă înjuraţi, dar am avut regi şi împăraţi în istorie care au fost homosexuali. Problema este morală în interiorul familiei şi nu este problema partidului să o rezolve. Morală nu o da statul. Atenţie, atunci când ai morală ai stat nazist sau comunist. Putem să fim sau să nu fim de acord cu alternativele de comportament sexual, dar aici nu intervine statul şi nu intervin agenţi şi nici serviciul de informaţii. Numai aia din MAI gândesc aşa de murdar sau SIE. Darea lui din facultatea din Iaşi şi trimiterea la Chişinău nu se făcea decât cu aprobarea SIE. Acest tip de murdărie este grav. Băi, ăştia care vă apăraţi statul, nu aţi înţeles că spionajul este murdar ca să mai faceţi şi voi murdarii? Să nu ştim că există dragostea greşească din mănăstirile lumii? Ce interese aţi avut în siajul scandalului natural să faceţi acest atac? Credeţi că prefericitul nu ştie? Credeţi că aşa asasinaţi BOR? Unde vă este cultura şi mintea?”

Dacă ruşii sunt în spate, aveţi o problemă cât casa!

„Acest individ ce ideologie are ca numai româneşte nu vorbeşte. Toate profilele pe care le-am citit astăzi, toate declaraţiile ierarhilor vorbesc despre imposibilă comunicare cu această sectă. Primul scandal cu preotul de la Bucureşti este un scandal natural din cauza comportamentului. Biserica trebuie să taie în carne vie la aceste cazuri şi este problema ei. Dar acest scandal este un scandal împotriva bisericii Ortodoxe. La 15 ani se scrie că a fost acuzat de tentativă de viol. Dacă este în spatele acestui scandal cineva din servicii, v-aţi gândit ce veţi face? Dacă ruşii sunt în spate aveţi o problemă cât casa”, a conchis Hartmann

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata