Prognoza meteo în următoarele săptămâni! Când vine cu adevărat vara! Anunțul meteorologilor!

Meteorologii au anunțat recent prognoza meteo 23 mai – 20 iunie. În prima săptămână a perioadei valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, însă, după 1 iunie, temperaturile vor crește și se vor situa în jurul normale pentru începutul verii.

Săptămâna 23 – 30 iunie

Vreme mai rece în Moldova, Dobrogea și la munte. Cel mai cald va fi în Oltenia, Banat, Crişana. Vor fi precipitații în vest, centru, nord și în zonele montane. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, dar și ușor mai ridicate în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 30 mai – 6 iunie

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 6 – 13 iunie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sudică a țării, dar și ușor mai coborâte în nord. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud- vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în nordul extrem al țării.

Săptămâna 13 – 20 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice, dar și ușor mai coborâte în cele nordice.Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.