Program integral Mozart, la Filarmonica Pitești!

0
Filarmonica Pitești organizează joi, 18 ianuarie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic extraordinar cu un program integral Mozart: Uvertura „Nunta lui Figaro”, „Concertul pentru pian și orchestră Nr. 21” și „Simfonia Nr. 41” (Jupiter).
Alături de orchestra simfonică a instituției vor urca pe scenă dirijorul Dieter Holzapfel și pianista Diana Maria Petrache. Concertmaestru invitat, Cătălin Desagă, de la Wurth Philarmoniker.
Dieter Holzapfel este un cunoscut muzician din Oldenburg (Bassa Sassonia). A fost director de orchestră în Italia, la Festivalul „Ascoli Piceno” și dirijor al Orchestrei Naționale a Moldovei la Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”.
Absolventă a Conservatorului din București (licență) și a Universității de Muzică din Hanovra (master), Diana Maria Petrache este cadrul didactic la Universitatea Națională de Muzică București. Doctor în muzică, a colaborat, ca solistă, cu Kammerphilharmonie din Viena, Orchestra de Cameră Radio din București, Orchestra Națională de Cameră din Republica Moldova, filarmonicile din Sibiu, Bacău, Târgu-Mureș, Craiova, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Botoşani, sub bagheta dirijorilor Vladimir Kiradjiev (Austria), Gabriel Bebeşelea, Nicolas Krauze (Franța), Petre Sbârcea, Valentin Doni, Radu Postăvaru, Constantin Grigore, George Hariton, Iosif Ion Prunner, Bogdan Vodă, Dario Bisso-Sabadin (Italia), Sebastian Felea, Roberto Salvalaio (Italia), Corvin Matei (Africa de Sud), Gheorghe Iliuţă. De asemenea, a susținut numeroase recitaluri solo și camerale pe scene din Marea Britanie (Londra, Cambridge), Elveția (Vevey), Germania (Kassel, Nürnberg, Dresda, Hanovra), Austria (Graz, Eisenstadt, Baden, Reichenau), Italia (Montepulciano, Parma), Israel (Ierusalim) și România.
Violonistul Cătălin Desagă a absolvit liceul și universitatea în orașul natal, Iași. Timp de opt ani a fost concertmaestru al orchestrei filarmonicii ieșene. A avut apariții solo, concerte camerale în renumite săli europene, printre care: Berlin Concert Hall, Dusseldorf Tonhalle, Concertgebouw Amsterdam, Ateneul Român, dar şi în China, la Shanghai şi Beijing. A fost Concertmaster & Planning and Operationen Manager la Philharmonie der Nationen, în prezent fiind concertmaestru la Wurth Philarmoniker.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata