Program integral românesc, la Filarmonica Pitești

0

          Filarmonica Pitești organizează joi, 26 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia, concertul simfonic cu pagini muzicale semnate de compozitori români. Alături de orchestra simfonică, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, revine pianista Adriana Toacsen. În program: Pascal Bentoiu – Concertul Nr. 2 pentru pian și orchestră,  Sabin Drăgoi – Suita de 7 dansuri populare, Béla Bartók – Dansuri populare românești, C. Porumbescu – Rapsodia Română (aranjament Constantin Bobescu).

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu-Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, al Filarmonicii „George Enescu” din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică București, pianista Adriana Toacsen a susținut concerte simfonice, recitaluri camerale și recitaluri solo, fiind laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale. A cântat la Filarmonica „George Enescu” București și la filarmonicile din Satu Mare, Târgu-Mureș, Craiova, Ploiești, Timișoara, Pitești, la palatele Peleș și Mogoșoaia, dar și în străinătate, la invitația ambasadelor țărilor respective în Bruxelles, Washington, Chicago. A mai concertat la Flarmonica Pitești în stagiunea trecută.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți  este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata