Programe noi pentru elevii vulnerabili! Cătălina Dumitrașcu: „Este foarte important să recunoaștem faptul că există foarte multe categorii defavorizate!”

0

Abandonul școlar a devenit o reală problemă în România, mai ales în zonele defavorizate și pentru copiii în situații vulnerabile, iar pentru a veni în ajutor autoritățile vin în sprijunul acestora cu o serie de proiecte cuprinse în noua Lege a Educației. Cătălina Dumitrașcul, inspector general adjunct al ISJ Argeș a declarat că în urma dezbaterii pentru schimbarea normelor legislative s-a luat decizia ca, pe lângă bursele sociale, autoritățile naționale și locale să vină în ajutorul copiilor defavorizați cu Programul „Masă caldă”, transport gratuit sau alte programe care să reducă drastic abandonul școlar.

„Au fost foarte multe discuții despre dezbaterea Legilor Educației. Foarte multe amendamente au fost depuse, toate aceste amendamente au fost aprobate și introduse în noile Legi ale Educației. PNL susține dreptul fundamnetal al copilului la educație. Este foarte important să recunoaștem faptul că există foarte multe categorii defavorizate, cum sunt și copii în situații vulnerabile care părăsesc școala. Pe deoparte, avem bursele sociale, pe de altă parte s-a propus o cartografiere a zonelor marginalizate. În urma acesteia se vor lua măsuri de prevenție pentru abandonul școlar. Va fi integrat programul de masă caldă, de care vor beneficia aproape un milion de elevi. Masa caldă va fi gratuită.

Tot pentru a susține Educație, în noua lege, se află programul „Școală după școală” și programul de reintegrare. Sumele vor fi alocate de la bugetul de stat și de la autoritățile locale. Există posibilitatea ca numărul elevilor care să beneficieze să fie mărit cu ajutorul UAT. De asemenea, transportul elevilor să fie gratit. Există posibilitatea alocării de sume forfetare pentru zonele fără transport, astfel încât acesta să fie decontat pentru copii.

Un alt aspect este posibilă admiterea la liceu în clasa a IX-a pentru elevii cu boli maligne sau cu afecțiuni medicale care le pun viața în pericol” a declarat Cătălina Dumitrașcu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata