Proiect finanțat de Guvern, plătit din banii Primăriei Câmpulung! Măgeanu: „Ar fi trebuit demult închis!”

0

Proiectul „Piața Neacșu reunește comunitatea” este în continuare finanțat de la bugetul local al municipiului Câmpulung, deși în 2021 a primit finanțare de la Guvern, a atras atenția Norris Măgeanu, președinte PNL Câmpulung. Elena Lasconi, edilul orașului de la poalele Mateiașului, anunța la vremea respectivă că a obținut o finanțare guvernamentală nerambursabilă „cum nu s-a mai văzut” pentru proiectul „Câmpulung 500”, din care face parte și „Piața Neacșu reunește comnitate”, care prevedea amenajarea a șase piețe în zonele importante din oraș.

CITEȘTE ȘI: COPILAȘ DE 5 ANI-MOARTE SUBITĂ! TRAGEDIE DE NEDESCRIS ÎNTR-O FAMILIE DIN PITEȘTI!

 „Piața Neacșu reunește comunitatea” – acesta este un proiect care a fost dat în 2021, unde primăria a luat fonduri de la Guvern și ar fi trebuit demult închis. Nu știu de ce apare propunerea asta de a primi bani din bugetul propriu. Oricum, proiectul nu este terminat. Sunt șase piețe care ar trebui făcute. Sunt doar trei, care sunt încă în lucru. Proiectul Câmpulung 500, cum s-a numit, care marca 500 ani de la scrisoarea lui Neacșu, a fost undeva 12-14 milioane. Din acest proiect făcea parte această bucată care se referea la „Neacșu reunește comunitatea” și înseamna construcția unor piețe în zone importante din Câmpulung – în zona Pieței Mari, în zona Pieței Rotunda, în zona de vizavi de Piața Câmpulung, undeva în Grui, la ieșirea înspre Lerești și Brașov” a declarat Norris Magăeanu.

„S-a lucrat trei săptămâni, indiferent că au fost -2 grade, -5 grade”

Numai că lucrările nu au început nici în 2021, nici în 2022, ci abia la finalul anului trecut. Acesta, se pare că este și motivul pentru care a fost alocată o nouă sumă din bugetul propriu al Primăriei Câmpulung pentru anul 2024.

„Proiectele au început mult mai târziu, al treilea, cel de vizavi de primărie a început undeva în decembrie 2023. S-a lucrat trei săptămâni, indiferent că au fost -2 grade, -5 grade, nu știu de ce, și după s-a oprit. Nu știu de ce. S-au oprit lucrările fără să-l termine, iar acum sunt la stadiul de undeva de 80%, ca și celelalte. În propunerea de buget pe 2024, apare o sumă de bani din bugetul propriu pentru acest proiect, care a fost finanțat de guvern și oricum nu este făcut” a adăugat Măgeanu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata