Proiecte de sute de milioane finanțate prin PNRR în Argeș! Anunțul prefectului Radu Perianu!

0

Peste 70 de proiecte depuse de primăriile Argeș vor fi finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat prefectul Radu Perianu. Acestea vizează achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare, locuințe pentru tineri, creșterea eficienței energetice dar și pentru microbuze școlare nepuluante.

„77 de proiecte ale primăriilor din Argeș, cu o valoare totală 209.790.918,36 de lei, vor fi finanțate de Guvernul României prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10, Fondul Local. Cea mai mare valoare, 42.704.914,17 lei. Este proiectul de înnoire a parcului de vehicule destinate transportului public din Pitești. Tot pentru dezvoltarea sistemului de transport public vor ajunge la Câmpulung Muscel 24.861.401,17 lei. Banii vor fi investiți, conform proiectului depus, în autobuze electrice și stații de încărcare.

Și multe primării din mediul rural au acordat o atenție deosebită transportului public nepoluant. Au cerut bani pentru a achiziționa microbuze și vor primi! Pentru construirea de locuințe destinate tinerilor din Pitești a fost aprobat un proiect cu o valoare de 14.000.299,59 lei. Alte proiecte importante și care vor fi  finanțate vizează: creșterea eficienței energetice, gestionarea inteligentă a energiei, creșterea eficienței energetice a clădirilor publice.

Pe o altă componentă, C5-Valul renovării, au fost aprobate alte două proiecte importante: eficientizarea energetică a Spitalului  Municipal Câmpulung Muscel- 1.724.364,01 lei și tot la Câmpulung va fi renovată o grădiniță cu program prelungit.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj important și pe care îl susțin din poziția pe care o ocup, încurajarea autorităților locale să solicite finanțare. Sper ca fondurile europene să fie valorificate în beneficiul argeșenilor” a transmis prefectul Radu Perianu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata