Proiectează și construiește cu ușurință: cărămida Wienerberger pentru zidăria ta

0

Wienerberger este unul dintre cei mai importanți producători de cărămizi din lume, cu o istorie bogată ce se întinde pe mai bine de 200 de ani. Compania este cunoscută pentru angajamentul său constant față de inovație și calitate în producția de cărămizi. Wienerberger are o prezență globală puternică și este recunoscut ca lider în domeniul construcțiilor.
Wienerberger produce o gamă diversă de cărămizi, adaptată nevoilor și cerințelor pieței de construcții. Fiecare tip de cărămidă are caracteristici specifice și este utilizată în funcție de tipul de construcție. Gama de produse include cărămizi pentru zidărie structurală, cărămizi pentru zidărie aparentă, cărămizi pentru fațade ventilate și multe altele. Află din acest articol mai multe informații despre cărămizile din gama Porotherm Confort Robust!

Cărămida Wienerberger – O soluție inovatoare pentru zidărie

Cărămida Wienerberger se remarcă prin metoda inovatoare de producție, care o diferențiază de cărămizile tradiționale. Aceasta este fabricată folosind tehnologia PTH (Plenum Thermal Insulation), care implică adăugarea unui strat de izolație termică în interiorul cărămizii. Acest strat de izolație contribuie la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii, reducând pierderile de căldură prin pereți și asigurând o izolație termică superioară.
Cărămida Porotherm de 30 cm se caracterizează prin dimensiuni precise și o densitate optimă, oferind astfel o rezistență ridicată la compresiune. Dimensiunile standard ale cărămizii PTH 30 sunt de 250 x 120 x 65 mm. Aceasta are o densitate de aproximativ 1,6 kg/dm³, ceea ce o face ușoară și manevrabilă în timpul construcției. Conductivitatea termică a cărămizii este redusă, asigurând astfel o izolație termică eficientă.
Utilizarea cărămizii Wienerberger PTH 30 aduce numeroase beneficii proprietarilor de clădiri, constructorilor și mediului. Printre acestea se numără:

  • economia de energie, datorită performanței termoizolante a cărămizii;
  • durabilitatea și rezistența la compresiune, care asigură o construcție solidă și de lungă durată;
  • cărămida Wienerberger PTH 30 oferă un confort termic și acustic sporit, iar rezistența sa la incendiu contribuie la creșterea siguranței clădirii.

Caracteristici cheie ale cărămizii Wienerberger

Cărămida Wienerberger PTH 30 se remarcă prin rezistența sa la compresiune de 10N/mm², ceea ce o face o alegere ideală pentru construcția pereților. Această rezistență asigură o construcție solidă și durabilă, care va rezista în timp, fără a se deteriora sau a-și pierde proprietățile.
De asemenea, cărămida are dimensiuni generoase, cu o lungime de 250mm, o lățime de 300mm și o înălțime de 238mm. Aceste dimensiuni contribuie la eficiența și rapiditatea construcției, deoarece numărul de cărămizi necesare pentru a acoperi o suprafață este redus. De asemenea, greutatea cărămizii, de 15kg, facilitează manipularea și montarea acestora.
Produsul se remarcă și prin eficiența sa termică, având o conductivitate termică de 0.207W/mk. Această caracteristică susține menținerea unei temperaturi confortabile în interiorul clădirii, indiferent de sezon. De asemenea, cărămida are clasa de reacție la foc A1, oferind un nivel înalt de protecție în caz de incendiu.
Cărămida Wienerberger PTH 30 are un design inovator, cu un locaș special pentru mortar. Acest aspect permite un consum redus de materiale în procesul de construcție. Astfel, pentru a realiza 1 metru pătrat de zidărie, sunt necesare doar 16 bucăți de cărămidă, iar pentru 1 metru cub de zidărie sunt necesare doar 54 de bucăți. Aceasta duce la economii semnificative de timp și costuri în construcție.

Aplicații în construcție și beneficii practice

Caramida Wienerberger PTH 30 poate fi utilizată într-o varietate de tipuri de construcții, inclusiv în construcția de case individuale, clădiri rezidențiale sau comerciale și în proiecte de renovare. Datorită proprietăților sale termoizolante, cărămida Wienerberger contribuie la crearea unui mediu confortabil din punct de vedere termic și acustic în interiorul clădirii.
Cărămida Wienerberger PTH 30 este concepută pentru a facilita procesul de construcție. Caracteristicile sale speciale, cum ar fi locașul pentru mortar, facilitează montajul și reduc timpul necesar pentru construcție. Aceasta înseamnă că lucrările pot fi finalizate mai rapid și cu mai puțin efort. De asemenea, cărămida Wienerberger PTH 30 nu necesită pregătire specială și poate fi utilizată de către orice constructor sau proprietar de clădire.

Concluzionând, alegerea cărămizii Wienerberger pentru zidăria ta nu este doar o simplă decizie, ci un pas important în garantarea calității și durabilității clădirii tale. Aceasta îți aduce beneficii considerabile, de la eficiență energetică la protecție împotriva incendiilor, demonstrând încă o dată că este o soluție inovatoare pentru construcții.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata