Rădulescu „Mitralieră” i-a scăpat pe evazioniști de pușcărie! Află ce proiect a promovat deputatul!

Proiectul inițiat de fostul deputat argeșean, Cătălin Rădulescu, prin care cei care fac evaziune până în 100.000 de euro primesc doar o amendă dacă plătesc prejudiciul, a fost adoptat, ieri, de Camera Deputaților. Proiectul va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Proiectul fusese declarat, anterior, neconstituțional de către CCR.

Inițial în proiect se menționa faptul că, pentru a scăpa de închisoare, evazioniștii fiscali trebuiau să plătească prejudiciul plus 20% din totalul acestuia, până la primul termen de judecată. În momentul de față, actul normativ care a fost schimbat în Camera Deputaților prevede că pentru evaziunea de până la 100.000 euro să fie plătită doar o amendă dacă plătesc integral prejudiciul, iar dacă achită și 20% în plus, fapta nu se mai pedepsește deloc, indiferent de cuantumul evaziunii.

Pentru adoptarea proiectului au votat deputații PSD, Pro România și ALDE iar împotriva inițiativei s-au exprimat PNL și USR. Deputații UDMR s-au abținut.

Cătălin Rădulescu a afirmat că este necesar acest lucru din cauza„stării sistemului judiciar românesc în ce privește condițiile de detenție și gradul de aglomerare cât și numeroasele cauze în care România a fost condamnată de instanțele internaționale pentru aceste condiții”, conform Digi 24.ro.

 

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.