Propunere șocantă marca USR-PLUS: desființarea Inspectoratelor Școlare. „Sunt principala sursă de influență politică”

USR-PLUS vrea desființarea Inspectoratelor Școlare pe motiv că ar fi  principala sursă de influență politică. Nu doar că propun această idee, dar au setat-o ca și obiectiv pe care să-l pună în aplicare după data de 6 decembrie. Reprezentanţii Alianei USR-PLUS susţin că numirea directorilor de şcoli trebuie depolitizată, iar atribuţiile inspectoratelor ar trebui preluate treptat de unităţile şcolare.

„Aceste inspectorate școlare sunt principala sursă de influență politică. Au un control aproape total asupra catedrelor, normelor, numirilor de directori, alocărilor de fonduri.
Propunerile USR sunt: atribuțiile acestor inspectorate să fie transferate la nivelul managementului școlii. Acele atribuții care țin de inspecția școlară vor fi organizate prin mecanisme de audit.
Întărim și profesionalizăm managementul de la nivelul școlii astfel încât să preia din atribuțiile acestor inspectorate”, a declarat senatorul Silvia Dincă.

Marii vizionari ai Alianței USR-PLUS au uitat să spună cum se vor organiza înscrierile în școli, olimpiadele și concursurile. De asemenea, au uitat să zică despre cum, cine sau în ce fel ar putea prelua organizărea examenului de Capacitate sau a Bacalaureatului. Și multe altele…..

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.