Protecția Consumatorului avertizează! Nu cumpărați aceste produse! Vă pot afecta sănătatea!

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a atras atenția recent și recomandă consumatorilor să respecte o serie de reguli în perioadele caniculare, pentru a preveni efectele negative asupra sănătăţii. De asemenea, acesta precizează ce alimente sau produse trebuie evitate în perioada de caniculă sau locurile de unde nu trebuie să le cumpărăm.

Riscaţi să achiziţionaţi un produs  nesigur care poate să vă afecteze sănătatea

„Nu cumpăraţi produse alimentare din locuri neautorizate întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu vă poate elibera bonul cu care să justificaţi tranzacţia comercială. Riscaţi, astfel, să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea. Consumatorii trebuie să verifice cu atenţie data durabilităţii minimale, data limită de consum a produselor (termen de valabilitate) şi în mod direct caracteristicile produsului (miros, culoare, aspect etc.) având în vedere că temperaturile ridicate favorizează procesul de alterare a produselor alimentare şi refuzaţi produsele care prezintă caracteristici de produs alterat (aspect mâzguit, miros de acru, aspect spongios de început de fermentare, produs deformat şi consistenţă moale-îngheţată, ambalaje deformate etc.).

Evitaţi să achiziţionaţi astfel de produse

Atunci când cumpăraţi produse alimentare, acordaţi atenţie deosebită asupra modului de prezentare a ambalajului; în cazul în care ambalajul este bombat, prezintă deformări sau este rupt înseamnă că produsul nu mai prezintă deplină siguranţă pentru sănătatea dumneavoastră. Evitaţi să achiziţionaţi astfel de produse; Verificaţi dacă este respectată temperatura la care este depozitat/expus la vânzare produsul alimentar ales de dumneavoastră (temperatura menţionată de producător pe eticheta ce însoţeşte produsul trebuie să coincidă cu temperatura la care este expus la comercializare produsul achiziţionat); Nu recongelaţi un produs alimentar după ce acesta a fost decongelat, dacă producătorul interzice această acţiune (prin menţionare pe etichetă. Atragem atenţia şi asupra legumelor şi fructelor comercializate în cadrul pieţelor în spaţii deschise unde temperatura mediului ambiant foarte ridicată afectează calitatea produselor (deshidratare, accelerarea procesului de alterare, ofilirea verdeţurilor etc.)”, a mai scris pe reţeaua de socializare directorul general al ANPC. „, a transmis recent pe Facebook, Paul Anghel.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

1 Comentariu
  1. […] CITEȘTE ȘI: PROTECȚIA CONSUMATORULUI AVERTIZEAZĂ! NU CUMPĂRAȚI ACESTE PRODUSE! VĂ POT AFECTA SĂNĂTATEA! […]

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.