Proteste în închisorile din România! La Penitenciarul Vaslui a fost blocată trei ore activitatea!

0

Protestele în închisorile din România au început cu Penitenciarul Vaslui unde angajații, membrii de sindicat, au aplicat o metodă inedită de a-și arăta nemulțumirile: au aplicat regulamentul penitenciarelor exact ca la carte. Rezultatul? O activitate cu deținuții care în mod curent durează 15 minute a fost încheiată abia în trei ore.

Sindicaliștii îl acuză pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, de lipsă de reacție față de problemele din penitenciare și spun că birocrația a atins cote alarmante. Ei au început să blocheze, pe rând, activitatea penitenciarelor, în semn de protest și amenință că săptămâna următoare vor ieși în stradă.

Angajații din închisori susțin că, dacă ar aplica regulamentul întocmai, activitatea ar fi blocată și ar fi încălcate drepturile deținuților. Iată ce declară Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor:
„Angajații penitenciarului Vaslui au blocat activitatea penitenciarului prin exces de zel, adică au respectat reglementările interne și legile și regulamentele în vigoare, situație care a dus la o întârziere de peste 3 ore a unei activități care dura până acum 15 minute.

Penitenciarul Vaslui va protesta și va adopta această formă de protest până la sfârșitul săptămânii urmează penitenciarul Deva, iar în funcție de calendarul pe care îl stabilim urmează și alte penitenciare din România.
Autorităților le cerem seriozitate și să ne pună la masa negocierilor, să dea termene clare de aplicare a legii salarizării militare de eliminare a discriminărilor în ceea ce privește pensiile militarilor și să investească în condițiile din penitenciare inclusiv în cele de detenție pentru că în ele lucrează și angajații”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata