PSD-ul lui Nicolescu nu este şi PSD-ul urmaşilor săi

„Cert este că nu mă retrag nici de la Consiliul Judeţean, nici de la PSD. Partidul e viu (…), vreau să îmi fac treaba până la capăt”, declara președintele CJ Argeș și al PSD Argeș, Constantin Nicolescu, după aflarea veștii potrivit căreia Curtea de Apel București l-a condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare. Cum până la recursul său de la Înalta Curte de Casație și Justiție, ultima instanță care va decide definitiv în cazul său, mai este ceva timp, Nicolescu ar mai avea ceva loc de întors și ar putea să-și pună la punct ieșirea din scenă. Rămân, totuși, câteva întrebări: cine îi va lua locul dacă lucrurile vor merge prost pentru el până la capăt și cu cine va vota mult încercatul și turmentatul electorat argeșean dacă se va ajunge la alegeri anticipate?

Simona Bucura Oprescu – La cât de mult și-a dorit să ajungă parlamentar și la cât s-a implicat până acum în această activitate de deputat, este puțin probabil ca pupila președintelui Constantin Nicolescu să își mai dorească o întoarcere la CJ Argeș. Pe de altă parte, Oprescu este bine pusă la punct cu activitatea Consiliului Județean Argeș, unde a deținut funcția de vicepreședinte ani buni, înainte de a candida la deputăție, ceea ce ar fi recomandat-o cu căldură pentru postul de președinte plin. Se pare că și Bucureștiul ar prefera-o, însă doamna deputat preferă să rămână în stand-by și să atace la momentul oportun, așa cum a făcut-o și când și-a anunțat candidatura la parlamentare.

Mircea Drăghici – Deputatul Mircea Drăghici este acum unul dintre cei patru chestori ai Camerei Inferioare din Parlamentul României. Față de colega sa, Simona Oprescu, Drăghici se află la cel de-al doilea mandat de parlamentar și se poate spune că este „pe val”, din moment ce face parte din Biroul Permanent al Camerei. În ceea ce privește o posibilă candidatură a sa la șefia CJ Argeș, este aproape imposibil ca acest lucru să se întâmple, întrucât la București, după cum explicam și în rândurile de mai sus, conjunctura îi este mai mult decât favorabilă, soția sa, Georgiana, proaspăt aleasă șef la TSD Argeș, fiind colaboratoarea de nădejde a europarlamentarului Daciana Sârbu, nimeni alta decât soția premierului Victor Viorel Ponta. Nici el nu ar fi totuși străin de activitatea de la CJ Argeș, întrucât pe vremea când a fost subprefect al județului a colaborat destul de mult cu miniparlamentul local.

Radu Vasilică – Rudă prin alianță a președintelui Constantin Nicolescu, încearcă să iasă din tiparul de „nepot” în care l-au încadrat colegii săi din partid și, pe măsură ce încearcă din ce în ce mai mult să iasă în evidență, tot din ce în ce mai mult nu reușește. Ultima „realizare” marca Vasilică este încercarea de a-și impune protejatul la conducerea TSD Argeș, plan dejucat, însă, de colegul său de partid și de bancă parlamentară, Mircea Drăghici.

Florin Tecău
– Este poate cel mai îndreptățit să preia funcția de președinte al CJ Argeș. Nu doar că știe tot ce mișcă în județ și că susține conferințele de presă ale instituției atunci când Constantin Nicolescu se află plecat cu treburi, fie în interes de serviciu sau de partid, fie la spital, la DNA sau la tribunal, dar a și stat destul de mult în postura de „vioara a doua”. Ar fi, deci, timpul ca „proful” Florin Tecău să iasă la rampă, întrucât, pe lângă stilul diplomatic și disciplinat cu care a fost înzestrat de la „mama natură”, ar fi avut destul timp până acum încât să încerce „să se ungă” măcar cu câte puțin din toate „alifiile” de care dispune actualul său șef de serviciu și de partid. Și, în plus, spun unii, el ar fi preferat de Constantin Nicolescu, fiind considerat un soldat disciplinat al acestuia, prin care ar putea conduce în continuare județul.

Constantin Polexe – Celălalt actual vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș va rămâne, mai mult ca sigur, tot în această funcție, chiar dacă Nicolescu va pleca. Și asta pentru că algoritmul USL în Argeș „a decretat” că un liberal, Cristian Soare în speță, să dețină conducerea Prefecturii. Ori nu se poate liberal și la Prefectură și la Consiliul Județean! Asta chiar că ar aprinde flacăra „mândriei roșii” din județ și ar ieși cu scântei!

Cătălin Rădulescu
– Ar putea apărea drept candidatul surpriză pentru președinția CJ Argeș. Toată lumea cunoaște legătura strânsă de prietenie dintre deputatul Rădulescu și primarul Tudor Pendiuc. Și, spune-s-ar prin târg că, după ce și-a format echipă de încredere la PSD Pitești, dacă ar putea pune mâna și pe Consiliul Județean, edilul-șef al Piteștiului ar deveni „padișahul” PSD-ului în Argeș și va deține controlul absolut.

Ion Mînzînă
– Un al posibil candidat, poate nu chiar atât de „surprinzător”, precum Cătălin Rădulescu. Și asta pentru că, de când a părăsit Partidul România Mare, pentru politicianul Mînzînă nu a mai existat alt partid sau alt șef de partid în afara lui Constantin Nicolescu.

Cornel Lazăr – Poate fi considerat „varianta de avarie”, în cazul în care nimic altceva nu va mai merge, iar USL Argeș ar trebui salvat de la dezastru. Și așa Partidul Conservator al lui Dan Voiculescu și Daniel Constantin nu prea a primit mare lucru în Argeș! Ar putea fi chiar o reparație morală în fața peciștilor care, până acum, s-au păstrat demni și nu au plâns ca alții pe la uși și pe la porți.

Ion Popa – Senatorul de Argeș, Ion Popa, a fost vicepreședinte al CJ Argeș pentru vreo șase luni de zile, până ce s-a ales parlamentar. De fapt, Ion Popa este cel despre zvonistica de serviciu afirmă că ar fi și tentat și de-a dreptul încântat să vină în Argeș, în condițiile în care președinții de CJ-uri vor deveni, în curând, un fel de „nababi”. De altfel, tot zvonistica de serviciu spune că și nea Costică Nicolescu l-ar dori pe Iani Popa ca variantă de răzbunare, asta în cazul în care, căzut fiind, organizația PSD Argeș nu l-ar mai asculta. Cum este clar că dacă Nicolescu va cădea, nimeni din PSD, nici de la București și nici de la Pitești, nu-i va mai sări în ajutor, se prea poate ca o decizie de genul acesta să pleznească USL Argeș drept în moalele capului.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.