Raiffeisen Bank-amendă uriașă! Au fost descoperite nereguli grave!

0

O cunoscută bancă românească a fost amendată recent de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu 28.000 euro pentru mai multe încălcări ale Regulamentului. Concret, este vorba despre Raiffeisen Bank Romania.

Cea mai notabilă încălcare a GDPR a vizat o situație ce implică și suspiciuni de fraudă internă în creditare. Mai exact, s-au făcut demersuri pentru acordarea unui card de credit și a unui credit de nevoi personale pentru un client-persoană fizică, fără ca respectivul client să se fi prezentat măcar la sediu. În acest caz, datele personale ale clientului au fost modificate, astfel încât numărul de telefon să fie al angajatului băncii, iar adresa de e-mail era una fictivă.

De asemenea, banca a notificat Autoritatea de supraveghere de faptul că s-a ajuns la acordarea unor credite anumitor persoane fizice, prin intermediul unei entități care avea calitatea de persoană împuternicită a operatorului, fără ca respectivele persoane să fi solicitat aceste credite sau să fi semnat documentele aferente. Un alt incident a vizat prelucrarea de date de către operator pentru acordarea a trei tipuri de credite pentru o persoană fizică, clientă a băncii, fără ca aceasta să fi solicitat, în realitatea, aceste credite, după cum este prezentat în comunicatul ANSPDCP.

Alte încălcări au vizat trimiterea de date cu caracter personal altor persoane decât cele vizate, printre care și unele confidențiale, cum ar fi trimiterea unui document prin e-mail altui destinatar.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata