Rapid are un nou patron

George Copos a anunţat că va vinde clubul din Giuleşti omului de afaceri Nicolae Cristescu.

Atât Copos, care a reuşit să revitalizeze formaţia Rapid Bucureşti începând cu mijlocul anilor ’90, cât şi noul investitor al “feroviarilor”, Nicolae Cristescu, au confirmat tranzacţia, care va fi perfectată în zilele care urmează.

“Eu am făcut totul, inclusiv să vin cu bani de acasă. Eu cred că domnul Cristescu va fi noul patron al clubului Rapid. Eu nu mai sunt. Mă bucur că Rapidul o să revină unor oameni care iubesc foarte mult această echipă. Sunt oameni foarte serioşi şi responsabili, am dat mâna cu ei. Eu am preluat un credit de 2 milioane de euro, iar dânşii preiau acum în total cred că 2,2 milioane. Baza Pro Rapid, palmaresul şi toate celelalte vor fi la dispoziţia dânşilor”, a declarat Copos, citat de Mediafax.

Recunoscut pentru felul lipsit de scrupule în care face afaceri, mai ales în fotbal, Copos a fost evaziv când a fost întrebat ce a câştigat din această tranzacţie. “O mare experienţă de viaţă”, a explicat el.

Şi Nicolae Cristescu s-a declarat mulţumit în urma discuţiilor şi a anunţat că s-a înţeles cu Copos, iar de vineri sau luni va deveni, oficial, patronul echipei Rapid Bucureşti.

“Sută la sută voi prelua clubul. Ne-am înţeles! Vineri vom semna actele, totul a fost pus la punct. Sunt extrem de încrezător că situaţia se va rezolva. Drept dovadă, miercuri sau cel târziu joi voi plăti datoriile clubului către jucători. E un risc pe care mi-l asum. Dacă nu se finalizează tranzacţia, asta e, pierd toţi banii”, a explicat Cristescu, pentru “Gazeta Sporturilor”, menţionând că George Copos “este cel mai pervers negociator, nu cel mai dur”.

Rapid trece printr-o perioadă neagră. Echipa nu a mai fost susţinută financiar de Copos, omul care a ajutat la câştigarea a două titluri de campioană în Liga I şi la obţinerea a patru Cupe ale României. Numărul unu din Giuleşti are probleme cu legea, având mai multe dosare penale pe rol.

Rapid are datorii uriaşe, în valoare de aproximativ 34 de milioane de euro, iar Administraţia de Licenţiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor. Astfel, giuleştenii vor reveni, sezonul viitor, în liga secundă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.