Răsturnare de situație în America. Donald Trump, la un pas să câștige alegerile?

Joe Biden este la un pas să nu fie numit președinte al Statelor Unite ale Americii după ce 18 state au contestat rezultatul alegerilor. Potrivit presei de peste Ocean, acestea cer declararea lui Donal Trump drept castigator al alegerilor.

Donald Trump și spectacolul alegerilor prezidențiale

Se pare că situația se complică la Casa Albă, după ce 18 state republicane au cerut anularea voturilor. Optsprezece state americane s-au alăturat unui demers legal pentru a răsturna victoria electorală a lui Joe Biden.

Texas a fost primul stat care a solicitat eliminarea victoriei lui Biden, alte 17 state, inclusiv Arkansas, Florida și Indiana, au urmat exemplul. Procurorul general republican din Texas, Ken Paxton, a intentat ațiunea prima dată marți, pe 8 decembrie, la Curtea Supremă a SUA.

”Este total fără precedent, ideea că un stat ar pretinde, la Curtea Supremă, că voturile altor state au fost exprimate în mod greșit. Asta nu s-a întâmplat niciodată.

Care este prejudiciul adus statului Texas? Că voturile Pennsylvania au fost exprimate pentru domnul Biden în locul domnului Trump? Nu există nicio conexiune acolo.”, a declarat un analist politic american.

Acesta a solicitat invalidarea rezultatelor alegerilor din Pennsylvania, Georgia, Wisconsin și Michigan, denumindu-le „rezultate electorale ilegale”. În argumentarea demersului este declarat că statele în cauză și-au schimbat regulile ca urmare a pandemiei în curs, conform CNBC.

Donald Trump, imediat după alegeri, a acuzat o mare parte din statele americane de fraudare a votului. Tot atunci Donald Trump, alături de avocații săi, au intentat procese în statele în care a existat această suspiciune.

Cele patru state decid câștigătorul

Pennsylvania, Georgia, Wisconsin și Michigan trebuie să răspundă procesului astăzi, 10 decembrie, până la ora 15:00, așa cum a fost dispus de către Curtea Supremă de Justiție a SUA. Prin acest proces se urmăreste cererea de invalidare a voturilor din aceste patru state.

În același timp se urmărește prelungirea termenului legal stabilit pentru votul Colegiului Electoral din 14 decembrie. De când a fost depusă marți cererea, Secretarul de stat adjunct al Georgiei, Jordan Fuchs, a descris procesul ca fiind „fals și iresponsabil”.

Între timp, Procurorul General din Michigan, Dana Nessel, a denumit demersul drept „cascadă publicitară”. Mulți alții au condamnat, de asemenea, procesul, unii mergând până la descrierea acestuia ca „gunoi total”.

Trump a încercat de mult timp să demonstreze frauda electorală de la pierderea alegerilor, dar nu a reușit. Începând de ieri, 9 decembrie, actualul președinte a pierdut 51 din cele 52 de procese, încercând să răstoarne votul în mai multe state, conform publicației VICE.

”Acesta nu a fost cazul meu, așa cum a fost raportat atât de incorect. Cazul pe care toată lumea l-a așteptat este cazul statului Texas și cu alți membri. Este foarte puternic, TOATE CRITERIILE S-AU ÎNTÂLNIT.

Cum poți avea o președinție atunci când o mare majoritate consideră că alegerile au fost falsificate?”, a scris Trump ieri pe Tweeer.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.