Ratele românilor cresc din nou! Cât vor plăti românii cu credite în euro! Avertisment sumbru!

0

Ratele românilor cresc din nou! Cât vor plăti românii cu credite în euro! Creșterea accelerată a dobânzilor la creditele în lei, în 2022, i-a făcut pe mulți români să treacă la credite în euro, crezând că este o variant mai accesibilă și nu la fel de riscantă. Însă, în momentul de față, veștile nu sunt tocmai bune nici pentru cei care au credite în euro.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! FEMEIE RĂPITĂ ŞI ÎNCUIATĂ ÎN PORTBAGAJUL UNEI MAŞINI ÎN FLĂCĂRI

După creșterea ROBOR și IRCC, se majorează și Euriborul. La începutul lui 2022, acest indice era situat în jurul valorii de 0,5%. De la jumătatea anului, a crescut spectaculos. În septembrie a depășit 1%, iar în 2023 pragul acestui indice a ajuns la 2,5%.

Euriborul va crește și mai mult, asta după ce Banca Centrală Europeană a decis să majoreze dobânda de referință cu 0,5%, aceasta fiind a cincea majorare consecutivă.  De asemenea, Banca Centrală Europeană a anunțat că luna următoare va adopta o nouă majorare a costului creditului, tot cu 0,5%.

„Având în vedere presiunile inflaționiste la nivelul inflației de bază, Consiliul guvernatorilor intenționează să majoreze ratele dobânzilor cu încă 50 de puncte de bază în cadrul ședinței sale de politică monetară din luna martie și va evalua apoi traiectoria ulterioară a politicii sale monetare.”, a informat BCE.

Decizia îi va afecta pe toți românii care au credite în euro, cu dobânda variabilă. Ratele acestora vor crește și mai mult. Este a patra oară când vor resimți o creștere a ratei în ultimele 6 luni.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata