Război în fotbalul argeşean!

Sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 19.00 pe stadionul „Nicolae Dobrin“
Mai sunt două zile până la marele derby local din Liga a II-a, F.C. Argeş – CS Mioveni. Înaintea acestei întâlniri, F.C. Argeş ocupă locul 11 cu următoarea linie de clasament: 8 2-1-5 9-10 7p, iar CS Mioveni este pe locul 6 cu 9 3-4-2 13-10 13p. Ambele echipe argeşene ţintesc victoria şi, motiv pentru care proverbul „Frate, frate, dar brânza-i pe bani, este cât se poate de valabil. Cele două echipe  au pe băncile tehnice  antrenori  noi, numiţi de câteva etape ca „principali”. La F.C. Argeş,  Iulian Crivac este la al doilea meci, iar la CS Mioveni, Flavius Stoican este la a şasea partidă. Crivac a debutat ca antrenor principal cu un rezultat bun la Timişoara, 2 – 2, producând surpriza etapei trecute. În schimb, Stoican a debutat la CS Mioveni cu un eşec pe teren propriu, 1 – 2 cu Corona Braşov, după care a obţinut un egal la Slatina şi au urmat trei victorii consecutive,  reuşind să readucă la Mioveni bucuria unei victorii după  400 de zile de „secetă”.
Ce atuuri are F.C. Argeş
În primul rând, alb-violeţii au un moral bun după egalul obţinut pe terenul uneia din cele mai bune echipe din serie, 2 – 2 la ACS Poli Timişoara. Faptul că se joacă pe stadionul „Nicolae Dobrin” poate fi alt avantaj pentru alb-violeţi, de asemenea, ambiţia jucătorilor de a învinge şi a ieşi astfel din zona periculoasă a clasamentului. Nu în ultimul rând, dorinţa de revanşă a celor de la F.C. Argeş, după umilinţa din Cupa României, când au pierdut cu un neverosimil 0 – 6.
Ce atuuri are CS Mioveni
Jucătorii lui Flavius Stoican sunt încrezători că vor învinge pe F.C. Argeş şi se bazează pe moralul excelent datorat parcursului foarte bun din ultimele patru etape în care au acumulat 10 puncte cu un golaveraj de 8 – 2.  De asemenea,  va reintra Andrei Mărgăritescu, şi, probabil Emil Dică, jucători foarte importanţi la mijlocul terenului pentru CS Mioveni.  Apoi, ultimul meci dintre cele două formaţii, 6 – 0 în Cupa României, dar şi palmaresul  dintre  cele două combatante, care este clar în favoarea galben-verzilor.
„Chinezul“ s-a menajat pentru marele derby local!
În meciul din etapa trecută, la CS Mioveni n-au jucat Andrei Mărgăritescu şi Emil Dică. Ambii au fost menajaţi de Stoican pentru partida cu F.C. Argeş.  Înaintea meciului cu CSM Rm. Vâlcea, mijlocaşul Andrei Mărgăritescu spunea mai în glumă, mai în serios: „Nu joc astăzi; mă rezerv pentru meciul cu F.C. Argeş, marele derby local”. „China” a fost accidentat şi n-a evoluat în ultimele etape pentru echipa lui, dar acum este refăcut, şi mai mult ca sigur va fi titular în partida de sâmbătă.
Emil Dică poate fi titular în meciul de sâmbătă
Emil Dică s-a resimţit după victoria de la Oradea, şi înaintea meciului de luni cu CSM Rm. Vâlcea a ieşit la încălzire, dar a resimţit dureri la coapsă şi s-a hotărât să nu forţeze o recidivă a accidentării, luându-se în calcul faptul că partida cu vâlcenii nu era dificilă. Mai mult, cum terenul era destul de greu, îmbibat cu apă, riscul unei reaccidentări era foarte  mare. Sâmbătă, Emil Dică are mari şanse de a evolua ca titular.
Antrenorul Mihăiţă Ianovschi munceşte pe două fronturi
După etapa a patra, când CS Mioveni avea doar o înfrângere în campionat, iar în Cupa României îşi îndeplinise obiectivul, conducerea clubului l-a adus pe Flavius Stoican ca antrenor principal. Antrenorul Mihăiţă Ianovschi a rămas la club ca antrenor secund la echipa mare, dar şi „principal” la echipa a doua, de juniori, unde are o generaţie de excepţie, cu jucători foarte tineri, născuţi 1995-96  şi mai tineri! Astfel, antrenorul Mihăiţă  Ianovschi munceşte acum pe două fronturi, şi la echipa mare, dar şi la cea secundă.
Ce spune Crivac: „Am uitat să ne  mai bucurăm de o victorie…“
Debutul ca antrenor principal la F.C. Argeş al lui Iulian Crivac a fost unul bun, şi putea fi chiar foarte bun, dacă Marius Ion şi Monel Cârstoiu nu ratau ocazii mari cu care echipa lor putea lua toate cele trei puncte la Timişoara. „Va fi un meci greu pentru noi, nu pentru că este derby local, cu ambiţii şi rivalităţi, ci pentru că avem nevoie de puncte în clasament spre  a ne apropia de partea superioară a clasamentului. Nu am o baghetă magică, dar sper ca echipa să joace cel puţin aşa cum a făcut-o la Timişoara. Ar fi o mare bucurie pentru mine să câştigăm cele trei puncte, după care, cu un moral foarte bun, nu vom mai pierde nici un meci până la finalul turului de campionat. Tare mult aş vrea să învingem, şi la final să ne bucurăm de cele trei puncte, pentru că am uitat să ne mai bucurăm de o victorie”, spunea Crivac.
Ce spune Stoican: „Ne dorim victoria pentru noi, pentru suporteri şi conducerea clubului“
Privită cu o anume reticenţă de unii, aducerea lui Flavius Stoican la CS Mioveni este pe cale de a fi una din cele mai bune mutări ale conducerii clubului CS Mioveni. Stoican a început cu o înfrângere, a continuat cu un egal obşinut în minutul 90 la F.C. Olt, după care a urmat o serie de trei victorii care au urcat echipa vertiginos în clasament, după ultimul loc, pe şase, la numai patru puncte de un loc promovabil! „Sigur că va fi foarte dificil meciul cu F.C. Argeş, echipă care a obţinut un egal etapa trecută la Timişoara. Avem un lot numeros din care sper să aleg un unsprezece şi alţi trei jucători care vor putea obţine victoria în partida cu F.C. Argeş. Obiectivul  nostru este să scoatem  maximum din fiecare meci, şi la partida cu F.C. Argeş ne dorim victoria  pentru noi, pentru suporterii şi conducerea noastră”, mărturisea Stoican.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.