Razie de proporţii printre mopedişti

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Biroului Rutier din Câmpulung au pus gând rău mopediştilor care nu respectă regulile de protecţie. În afară de lipsa căştii, poliţiştii au mai verificat şi actele doveditoare a competenţelor rutiere, dar şi pe cele ale vehiculelor.
Vizate au fost toate cartierele în afara drumurilor principale. Este cunoscut faptul că tot mai mulţi mopedişti mor din cauză că nu poartă cască. Foarte mulţi dintre ei nu deţin nici măcar atestat de legislaţie rutieră. În două zile, cât a ţinut acţiunea, au fost opriţi 55 de mopedişti şi au fost acordate15 sancţiuni. Cele mai multe dintre ele au fost pentru nepurtarea căştii de protecţie, dar şi pentru că nu foloseau luminile de drum, valoarea sancţiunii fiind de 140 de lei. Cea mai mare amendă a fost de 1000 de lei pentru un scuterist care a fost găsit în neregulă, fără acte şi echipament.
Nu purta cască pentru că este claustrofob
Acum o lună un bărbat din comuna Valea Mare, cătunul Gura Pravăţ, şi-a găsit sfârşitul după ce a căzut cu scuterul într-un şanţ din localitate. Constantin Onică, în vârstă de 41 de ani, a pierdut controlul mopedului şi a căzut lovindu-se puternic la cap. Nu purta casca de protecţie şi nici nu avea absolvite cursurile de legislaţie rutieră. Rana de la cap fiind gravă, a fost transportat de urgenţă, în comă profundă, la Spitalul Floreasca din capitală, unde a decedat. Acesta este doar unul dintre nenumăratele cazuri în care scuteriştii sunt implicaţi în accidente grave. Ce nu ştiau mulţi dintre cei opriţi de poliţişti era faptul că pentru a fi în legalitate aveau nevoie de asigurarea obligatorie riscând o amendă de 10 milioane de lei vechi. Unul dintre mopediştii traşi pe dreapta a încercat să le explice poliţiştilor că nu poate fi învinuit de nimic, chiar dacă nu purta casca. A motivat că suferă de claustrofobie. Oamenii legii i-au spus că dacă suferă de această afecţiune nu ar trebui să circule cu mopedul dar nu l-au privat de o amendă de 140 de lei.
Un adolescent în vârstă de 16 ani s-a ales cu cea mai mare amendă. A fost prins de poliţişti în cartierul Grui în timp ce făcea nişte teste la motor. A primit 1000 de lei, pentru că nu deţinea atestat de legislaţie rutieră, motociclul nu era înregistrat şi nici acte nu avea la el. Despre cască nici nu se pune problema să fi purtat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.