Razie în piețele din Pitești și nu numai! Comercianți ambulanți – amendați!

0

În data de 13.09.2022, Polițiștii locali cu atribuții de control comercial din cadrul Biroului D.C.A.S.A.C.P.M.- Poliția Locală Pitești, în colaborare cu reprezentați ai D.S.V.S.A – Argeș, au continuat controalele în pietețele din municipiul Pitești, în vederea respectării modului de desfășurare a unui comerț civilizat, conform legislației în vigoare,
Controlul a avut ca obiectiv mai multe aspecte legislative și anume: afișarea și etichetarea corespunzătoare a prețurilor, verificarea buletinelor metrologice a cântarelor, vânzarea de mărfuri numai în locuri autorizate, deținerea documentelor pentru marfă (certificat de producator, carnet de comercializare), etc.
Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.145/2014 modificată și H.C.L. nr.283/2021 actualizată, în valoare totală de 7500 lei, urmând ca zona să fie monitorizată și în perioada următoare.
Totodată, pe parcursul desfășurării acțiunii a fost depistată o persoană care vindea pui direct din mașină și creeând disconfort locatarilor din zonă (str. Fr. Golești), acestuia fiindu-i aplicată sancțiune contravențională, în valoare de 2000 lei.


Persoane în vârstă care vindeau câte o legătură de verdeață, la colț de stradă, au fost îndrumate și așezate pe mesele din interiorul piețelor, pe acele mese de tip „social”, în condiții de igienă, mese create prin implicarea directă a Primarului Municipiului Pitești, la solicitarea mai multor cetățeni/cumpărători care și-au exprimat doleanțele în acest sens.
Acțiunile vor continua și în perioada următoare, în scopul verificării unei bune organizări și defășurări a actului de comerț, conform atribuțiilor stabilite prin lege.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata