Razie în traficul din județ! Șoferii de maxi-taxi – controlați la sânge de polițiști! Ce nereguli au fost descoperite?

0

Polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat în cursul dimineții de 22 august a.c., o acțiune pentru verificarea transportului rutier de persoane. Aceasta face parte din cadrul unor acțiuni planificate pe mai multe paliere, pe întreg parcursul săptămânii, având drept scop creșterea gradului de disciplină în respectarea normelor de circulație pe drumurile publice, precum și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

CITEȘTE ȘI: A FURAT MAȘINA POLIȚIEI ȘI A FĂCUT ACCIDENT! DETALII HALUCINANTE!

În cele trei ore ale acțiunii, polițiștii rutieri argeșeni au verificat peste 150 de autovehicule, dintre care 140 au fost cele destinate transportului de persoane.

În urma abaterilor constatate la normele de circulație, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 6.000 de lei. Totodată au fost aplicate măsurile complementare de reținere a unui permis de conducere (alcool) și de retragere a unui certificat de înmatriculare.

Responsabilitatea conducătorilor auto în respectarea regulilor de circulație (a căror cunoaștere stă la baza obținerii permisului de conducere) nu se oprește la propria persoană.

Nici habitaclul propriului autovehicul nu este limita, conducătorul auto fiind responsabil și pentru pasagerii din autovehiculul pe care îl conduce (responsabilitate crescută pentru cei care efectuează transport de persoane în mod comercial).

Dincolo de interiorul mașinii, aceasta este componentă a traficului rutier, putând, în cazul nerespectării regulilor de circulație, să pună în pericol și alte mașini, cu alți ocupanți, precum și alți participant la trafic – pietoni, bicicliști, etc.

Din aceste motive, polițiștii rutieri argeșeni reamintesc faptul că regulile de circulație sunt menite să ne protejeze, iar deținerea permisului de conducere implică mai degrabă responsabilitatea în respectarea unor obligații decât exercitarea unui drept.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata