Razii de amploare pe litoralul românesc! Peste 1.200 de polițiști și jandarmi mobilizați! Ce vizează?

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat recent că aproximativ 460 de poliţişti din mai multe judeţe vor fi detaşaţi pe litoral în următoarele două luni. În lunile iulie şi august pe litoral vor fi mobilizate un total de peste 1.200 forţe ale Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi salvatori, pentru asigurarea măsurilor necesare pe zonele de intervenţie în situaţii de urgenţă.

„Din punct de vedere al mobilizării resurselor umane, în lunile iulie şi august vom detaşa în sprijinul efectivelor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa aproximativ 460 de poliţişti din alte judeţe, organizaţi aşa cum am obişnuit, în două serii. Prima serie şi-a preluat deja misiunea din această săptămână. Poliţiştii vor fi susţinuţi în acţiunile de ordine publică de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa.

Pentru eficientizarea misiunilor, pentru prima dată, la Constanţa, avem un dispecerat integrat pentru gestionarea momentelor operative, în care îşi pot desfăşura activitatea pe lângă personalul Ministerului Afacerilor Interne, dacă situaţia o impune, şi parteneri de la celelalte instituţii cu atribuţii în gestionarea evenimentelor. În acest dispecerat, vor fi primite imagini în timp real de la autospeciale şi elicoptere aflate în teren, iar de aici vor fi coordonate toate activităţile de menţinere a ordinii şi liniştii publice.”, a declarat recent Lucian Bode.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.